Ανδρών: Άφιξη στο Ηράκλειο

Η Εθνική Ανδρών έφτασε στο Ηράκλειο, όπου θα υποδεχθεί την Εσθονία (23/2, 18.30) και την Μεγάλη Βρετανία (25/2, 18.00) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Η ομάδα θα συνεχίσει την προετοιμασία της στο ΚΓ Ηρακλείου (Δύο Αοράκια) από σήμερα το απόγευμα.

Ο Γιάννης Αθηναίου αναφέρθηκε στους αγώνες που έπονται, στο δεύτερο αυτό «παράθυρο» των προκριματικών, αλλά και τη σημασία τη παρουσίας του κόσμου στο γήπεδο.

«Με την Εσθονία δεν έχουμε ξαναπαίξει. Θα είναι μια κανούρια ομάδα για εμάς. Έτσι κι αλλιώς όμως όλα τα παιχνίδια χρειάζονται μεγάλη συγκέντρωση και προσοχή. Με την Μεγάλη Βρετανία έχουμε ξαναπαίξει, ξέρουμε πάνω κάτω τι να περιμένουμε. Θα υπάρχουν και πάλι αλλαγές φυσικά, αλλά ο στόχος μας δεν αλλάζει. Θέλουμε δύο νίκες, ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για δύο αγώνες εντός έδρας».

Τόσο ο ίδιος, όσο και οι περισσότεροι από τους συμπαίκτες του ήταν παρόντες και στο πρώτο «παράθυρο» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Νοέμβεριο, οπότε έχουν ήδη την εμπειρία αυτών των «ενδιάμεσων» αγώνων: «Τα πράγματα είναι καλύτερα, γιατί σίγουρα είναι κάτι πιο οικείο σε εμάς πλέον όλο αυτό. Το θέμα είναι πως υπάρχουν καινούρια παιδιά, κάποιες προσθήκες κι αυτό που θέλουμε είναι να μπουν και τα καινούρια παιδιά στο κλίμα της ομάδας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

Οικείο είναι και το… περιβάλλον στο οποίο θα αγωνιστεί η ομάδα, αφού επιστρέφει στο Ηράκλειο και στα Δύο Αοράκια: «Είναι σημαντικό αυτό που γίνεται στο Ηράκλειο. Παίρνει διοργανώσεις, αγαπάει το μπάσκετ και το είδαμε και την προηγούμενη φορά που παίξαμε εδώ. Ελπίζουμε να γεμίσει το γήπεδο. Είναι σημαντικό να παίζεις για τη χώρα σου σε ένα γεμάτο γήπεδο και μπροστά σε ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ».

Όσο για το αν θα δούμε κάτι… καινούριο από την Εθνική Ομάδα; «Αυτό θα το αποφασίσουν οι προπονητές και εμείς θα πράξουμε αναλόγως».

Δείτε το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=neH1v4PVT7U&feature=youtu.be