Μίσσας: «Έχουμε ακόμη δρόμο»

Ικανοποιημένος από την εικόνα της Εθνικής στο πρώτο φιλικό απέναντι στη Ρουμανία (106-48) εμφανίστηκε ο Κώστας Μίσσας επισημαίνοντας ωστόσο πως υπάρχουν πολλά ακόμη περιθώρια βελτίωσης. 

«Για να είμαι ειλικρινής μετά το πρώτο στάδιο προετοιμασίας ήμασταν πολύ καλύτεροι από ό,τι πιστεύαμε πως θα εμφανιστούμε στο πρώτο φιλικό. Το πιο σημαντικό είναι η συνέπεια, η συγκέντρωση και η διάθεση στο κομμάτι της άμυνας και αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να τα κρατήσουμε σαν κόρη οφθαλμού. Σε ό,τι αφορά στο επιθετικό κομμάτι, έχουμε τη δυνατότητα και το ταλέντο αν έχουμε υπομονή να βρούμε λύσεις, να χτυπήσουμε εκεί που έχουμε πλεονέκτημα απέναντι στην αντίπαλη ομάδα, ενώ σήμερα είχαμε πάρα πολύ καλό ποσοστό στο τρίποντο. Γιατί είμαστε μια ομάδα με καλούς σουτέρ, αλλά όχι κλασικούς σουτέρ. Είχαμε καλές αποστάσεις, καλή κυκλοφορία της μπάλας και τα σουτ βγήκαν με καλές προϋποθέσεις», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός. 

Για το ντεμπούτο του Παπαγιάννη είπε: «Ο Γιώργος έχει παρουσιάσει πολύ μεγάλη βελτίωση πηγαίνοντας στην Αμερική. Πέρα από τη δύναμη που είχε, έχει γίνει πολύ πιο γρήγορος. Θέλει κάποια δουλειά σε κάποια πράγματα, όπως στην άμυνα στα πικ εν ρολ, που είναι θέμα επανάληψης να βελτιώσει. Είναι ένα παιδί με παρόν και μέλλον για την Εθνική». 

Αναφορικά με το αυριανό ματς απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία είπε: «Αύριο απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία θα έχουμε απέναντί μας μια διαφορετική ομάδα, με πολλούς αθλητικούς παίκτες και πολλούς ψηλούς. Είναι ένα ακόμη τεστ που θα δούμε πώς θα προσαρμοστούμε. Κάθε παιχνίδι και κάθε προπόνηση από εδώ και πέρα έχει τη λογική να βελτιωνόμαστε στις αδυναμίες μας και να κρατάμε τα πλεονεκτήματά μας. Έχουμε ακόμη δρόμο. Για μένα είναι ιδιαίτερα σημαντική η διάθεση, η συγκέντρωση στην τακτική και η υπομονή στην επίθεση για να μπορούμε να απειλήσουμε. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να τα έχουμε κάθε μέρα, από την προπόνηση και τα φιλικά μέχρι τα επόμενα παιχνίδια».

Σχετικά με την παρουσία στων Ανδρών παικτών που είχε στις μικρές εθνικές ομάδες τόνισε: «Από τότε φαινόταν τι καριέρα θα έκαναν. Δεν τους έχει χαρίσει κανένας τίποτα. Είναι μοναδικές προσωπικότητες, έχουν ευθύνη για οτιδήποτε κάνουν και εύχομαι να είναι καλά για να προσφέρουν στην Εθνική και στις ομάδες τους. Με αυτά τα παιδιά έχουμε πραγματική επικοινωνία». 

Μιλώντας για την παρουσία του κόσμου είπε: «Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική από την ώρα που ήρθαμε. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό, η Πάτρα είναι μπασκετομάνα». 

Τέλος, για το δικό του ντεμπούτο στην Εθνική Ανδρών, δήλωσε: «Έχω περάσει από πολλές εθνικές ομάδες. Είναι μια διαφορετική αίσθηση για μένα αυτό το ντεμπούτο. Ο κόσμος δείχνει αγάπη για όλες τις εθνικές ομάδες. Μακάρι να είμαστε καλά και υγιείς για να φτάσουμε εκεί που προσδοκάμε».