Κύπελλο ΟΠΑΠ Final 8: Περιστέρι bwin-Ολυμπιακός η συνέντευξη Τύπου (vid)

Tι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Final 8 ανάμεσα σε Περιστέρι bwin και Ολυμπιακό:

Σάσα Βεζένκοφ (MVP τελικού): «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που κατακτήσαμε τον δεύτερο στόχο μας για φέτος. Παίξαμε με σεβασμό απέναντι στους εαυτούς μας και στον αντίπαλο. Θα το χαρούμε απόψε, αλλά η Ευρωλίγκα συνεχίζεται και πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι. Θέλω να συγχαρώ τους πάντες στον οργανισμό του Ολυμπιακού, όλοι μαζί έχουμε χτίσει κάτι πολύ υγιές και όμορφο».

Γιώργος Μπαρτζώκας (προπονητής Ολυμπιακού): «Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους. Το γεγονός ότι δίνουν την ευκαιρία σε μας να έχουμε μια τέτοια στελέχωση στην ομάδα, μιλάω για όλους και όχι μόνο τους παίκτες, αποτυπώνεται και στο πώς παίζει η ομάδα. Δεν έχει να κάνει μόνο με την τακτική ή την φυσική κατάσταση το να έχεις μια ομάδα που είναι συμπαγής, συνεπής και παίζει όμορφα κατά γενική ομολογία. Θέλω να αφιερώσω τον τίτλο μας στον Μπαφέ και τον Γκατζούλη, που σύντομα θα είναι και πάλι μαζί μας. Το τουρνουά αυτό με τις οκτώ ομάδες ήταν ένα μεγάλο βήμα προς τα μπρος, υπήρχαν πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν, όπως για παράδειγμα οι ώρες των παιχνιδιών, ίσως τα εισιτήρια να μην είναι ένα πακέτο για όλα τα παιχνίδια, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένα βήμα προς τα μπρος. Ο τελευταίος τελικός με οπαδούς των δύο ομάδων είχε φωτοβολίδες, στρατούς και εκκένωση της κερκίδας στο Ελληνικό».

Για την ηθική ικανοποίηση από τα εγκώμια για το μπάσκετ του Ολυμπιακού: «Με ικανοποιεί πάρα πολύ αυτό, δεν είμαι αδιάφορος, ούτε άνθρωπος χωρίς συναισθήματα. Ένας άνθρωπος είναι τόσο καλός όση η εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι ιδιοκτήτες. Η διοίκηση μού έδωσε τη δυνατότητα να επιλέξω τους παίκτες που μπορούν να παίξουν το μπάσκετ που εγώ φαντάζομαι και το μπάσκετ που κερδίζει. Παίζει ρόλο η υγεία, ο ανθρώπινος παράγοντας, πολλές φορές μπορείς να αποτύχεις, αλλά όταν υπάρχει εμπιστοσύνη πάντα πετυχαίνεις τον στόχο σου. Πάντα υπάρχουν περιθώρια να βελτιωθεί μια ομάδα. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε στον αντίπαλο κάθε φορά. Πέρσι και φέτος είχαμε και έχουμε προκλήσεις και οι παίκτες μου ήταν πάντα σοβαροί. Πιο πολύ φοβάμαι τα παιχνίδια του πρωταθλήματος που υποτιμούμε τον αντίπαλο, αλλά αυτό συνέβαινε και όταν ήμουν στο εξωτερικό».

Βασίλης Σπανούλης (προπονητής Περιστερίου bwin): «Παίξαμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη για μένα. Θα πρέπει να τον πετύχεις είτε κουρασμένο είτε ανυποψίαστο για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό. Λόγω του τελευταίου ματς στο Περιστέρι και του τελικού, ο Ολυμπιακός ήταν υποψιασμένος. Εμείς δεν είχαμε την ενέργεια για να ακολουθήσουμε τον ρυθμό κι όταν είναι κουρασμένο το σώμα, είναι κουρασμένο και το μυαλό. Είμαι πολύ περήφανος για όλο τον οργανισμό και τα παιδιά, είναι τεράστια επιτυχία για την ομάδα. Θέλω να κρατήσουμε τα καλά και να μάθουμε από ό,τι δεν κάναμε και εύχομαι να ξαναφτάσουμε στον τελικό. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό».