Φεστιβάλ «Fun Basket» στην Πάτρα (pics)

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, μέσω του Προγράμματος Ανάπτυξης, υλοποίησε μια σημαντική δράση στην Πάτρα το Σάββατο 26 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία το Φεστιβάλ «FUN BASKET» για παιδιά 4-6 ετών το οποίο φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Promitheas Park. Περισσότερα από 130 παιδιά, χωρισμένα σε 6 ομάδες, πήραν μέρος στην εκδήλωση και το γήπεδο γέμισε με μικρούς αθλητές και παιδικά χαμόγελα. Συμμετείχαν οι ομάδες: Απόλλων Πάτρας, Γ.Σ. Αίολος Πατρών, Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου ΑΟΠΑ, Προμηθέας Πατρών, Προφήτης Ηλίας Πατρών και Ολυμπιάδα Πάτρας.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σε δύο γκρουπ, από μιάμιση ώρα το καθένα. Το πρώτο αφορούσε παιδιά Νηπιαγωγείου και το δεύτερο παιδιά Α΄ και Β΄ Δημοτικού. Οι μικροί αθλητές-τριες με την καθοδήγηση της υπευθύνου «FUN BASKET» της ΕΟΚ, κ. Ελένης Καλαϊτζάκη, εκτέλεσαν ασκήσεις ζεστάματος, παιχνίδια χωρίς μπάλες, συναγωνιστικά παιχνίδια με σουτ και παιχνίδια επίθεσης άμυνας.

Στόχος του Φεστιβάλ ήταν η παρουσίαση ενδεικτικής προπόνησης για παιδιά μικρής ηλικίας, η συνεργασία των συλλόγων και φυσικά η διασκέδαση των παιδιών. Σημαντική ήταν και η συμβολή και η βοήθεια όλων των προπονητών των τμημάτων που συνόδευαν τα παιδιά.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες ομάδες της Πάτρας ήδη εφαρμόζουν, εδώ και πολλά χρόνια εξειδικευμένα προγράμματα προπόνησης για παιδιά από 4 ετών και όλες έχουν διάθεση να τα εξελίξουν και να τα βελτιώσουν. Παρόμοια Φεστιβάλ θα διεξαχθούν σε Δήμους όλης της Ελλάδας.