«Μαζί για νέες επιτυχίες Εθνική και Eurobank»

Την ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2014 ανακοίνωσαν ΕΟΚ και Eurobank σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Γιώργος Βασιλακόπουλος (αντιπρόεδρος FIBA): «Συμπληρώνουμε δέκα χρόνια και μπαίνουμε στη δεύτερη δεκαετία της σχέσης της Eurobank και των Εθνικών ομάδων μπάσκετ. Μια σχέση που διατηρείται χωρίς τριγμούς και αντιδικίες. Οι δύο πλευρές έχουν επιδείξει έναν πρωτοφανή χαρακτήρα σχέσεων και η συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας έγινε με έναν διάλογο ούτε πέντε λεπτών. Η συνεργασία αυτή άρχισε σε δύσκολες στιγμές του ελληνικού μπάσκετ. Τότε η καμπύλη ήταν προς τα κάτω. Δεν ήταν μία ευκαιριακή συνεργασία, αφού φτάσαμε στο 2010 και συνεχίζουμε. Υπάρχει σωστός προγραμματισμός και καλές σχέσεις που συμβάλλουν ώστε η Εθνική να επανέλθει στο προσκήνιο και να φιγουράρει μεταξύ των πρώτων ομάδων στον κόσμο. Η συμβολή της Eurobank είναι καθοριστική και θα συνεχίσει να είναι μέχρι το 2014, καθώς θα πηγαίνουμε χέρι-χέρι. Να είστε βέβαιοι ότι η Εθνική θα μας δώσει νέες χαρές στην Τουρκία, όπως και η Εθνική Γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών».

Παναγιώτης Τσαγκρώνης (γενικός γραμματέας ΕΟΚ): «Εκ μέρους της ΕΟΚ θέλω να πω ότι αυτή η συνεργασία μάς έχει δώσει τη δυνατότητα να έχουμε μία οικονομική ευχέρεια, ώστε οι Εθνικές ομάδες να είναι σε αυτό το επίπεδο. Θέλω να πιστεύω πως και η νέα τετραετία θα μας φέρει επιτυχίες».
 
Γιόνας Καζλάουσκας (ομοσπονδιακός τεχνικός Ανδρών): «Ευχαριστούμε την ΕΟΚ και τη Eurobank που μας παρέχουν όλες τις ανέσεις για να κάνουμε την κατάλληλη προετοιμασία. Στο αγωνιστικό κομμάτι, έχουμε κάποια μικροπροβλήματα, αλλά πιστεύω πως θα έχουν λυθεί μέχρι την πρεμιέρα. Ελπίζω η Εθνική ομάδα να παραμείνει στις υψηλότερες θέσεις για να κάνει χαρούμενους όλους τους Έλληνες».

Αντώνης Φώτσης (αρχηγός Εθνικής Ανδρών): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Eurobank, γιατί μας παρέχονται ευκολίες που κάνουν το έργο μας πιο εύκολο. Έχουμε κάνει μία πολύ καλή προετοιμασία, είμαστε πανέτοιμοι για το Μουντομπάσκετ και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Όλος ο κόσμος έχει μεγάλες προσδοκίες από μας και θέλουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτό».

Κώστας Μίσσας (ομοσπονδιακός τεχνικός Νέων Ανδρών και Γυναικών): «Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Όλος ο προγραμματισμός είναι σημαντικός σε δύο φάσεις: στην επιλογή παικτών σε όλη την Ελλάδα και στον έλεγχο όσους επιλεγούν. Είναι ένας σημαντικός προθάλαμος για να στελεχώσουν τη μεγάλη ομάδα της Εθνικής. Η Εθνική Γυναικών κάνει μια δουλειά τεσσάρων χρόνων για να φτάσει εδώ. Η ομοσπονδία και η ΕΟΚ μάς παρέχουν όλες τις προϋποθέσεις για να δουλέψουμε σωστά. Είναι τιμή για μας που θα λάβουμε για πρώτη φορά μέρος σε ένα Μουντομπάσκετ Γυναικών. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο».

Νικόλαος Νανόπουλος (διευθύνων σύμβουλος Eurobank): «Έχουμε κλείσει μια δεκαετία και πάμε όχι πια για το 2004, αλλά για το 2014. Και βλέπουμε… Η ανανέωση αυτή δεν είναι για μας απλώς ένας ακόμα σταθμός στο πλαίσιο των πολύπλευρων χορηγικών πρωτοβουλιών της Eurobank. Είναι μια νέα αρχή που ανοίγει μια ακόμα πιο δυναμική προοπτική συνεργασίας, σε μια πιστεύω μοναδική στο είδος και την ποιότητά της, σχέση. Μια σχέση στενή, ειλικρινή και δημιουργική, που οικοδομήθηκε επί σειρά ετών, ανάμεσα στον Όμιλό μας  και τη μεγάλη οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ. Σήμερα, σχεδόν 10 χρόνια μετά, και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, μπορούμε να πούμε με υπερηφάνεια πως έχουμε χτίσει την μακροβιότερη συνεργασία στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού. Για την ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα για τους νέους μας, η λαμπερή πορεία του ελληνικού μπάσκετ και τα θετικά μηνύματα που εμπεριέχει, πρέπει να αποτελούν διαχρονική πηγή έμπνευσης, και αισιοδοξίας.  Τους φέρνουν δε πιο κοντά με διαχρονικές αξίες, όπως η συνεχής προσπάθεια, το ομαδικό πνεύμα, η προσήλωση στο στόχο, το ευ αγωνίζεσθαι και η κατάκτηση της επιτυχίας.  Όλα αυτά τα θετικά μηνύματα που εκπέμπονται σε παγκόσμια εμβέλεια, σε συνδυασμό με την κατάρριψη μύθων και την ανατροπή στερεοτύπων για τη χώρα μας, είναι πράγματα που έχει μεγάλη ανάγκη η ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή που διανύουμε. Όταν μιλάμε για το ελληνικό μπάσκετ αναφερόμαστε στην Εθνική Ανδρών, αλλά υπάρχουν δέκα Εθνικές ομάδες και όλες έχουν φέρει επιτυχίες. Σε αυτά τα δέκα χρόνια έχουν κατακτηθεί έντεκα μετάλλια. Αυτό δείχνει ότι το μπάσκετ έχει βάθος, συνέχεια και προοπτική και αυτό οφείλεται στις υποδομές και τους ανθρώπους του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της συνεργασίας. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στις Εθνικές ομάδες».

* Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο Αντώνης Φώτσης παρέδωσαν μία φανέλα που ανέφερε «Hellas-Eurobank, 10 χρόνια».