Εθνική 3Χ3: Αναχώρηση με προορισμό το Μπακού

Η Εθνική Ομάδα 3Χ3 ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες. Η αποστολή αναχώρησε σήμερα με προορισμό το Μπακού και τη συμμετοχή της στις Ευρωπαϊκές Μέρες. Τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ευρώπης.
 
Εθνική Ανδρών 3Χ3 Ανδρών
Η ελληνική παρουσία ήταν έντονη στο 3Χ3 από την πρώτη στιγμή. Από το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στην καρδιά της Αθήνας, στο Ζάππειο το 2012, μέχρι σήμερα χαράζει το δικό της δρόμο. Πέρυσι, ήρθε η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στη συνέχεια η παρουσία στην τελική φάση. Εκεί όπου η Ελλάδα νίκησε το μεγάλο φαβορί, τη Σερβία, για να φτάσει στους ημιτελικούς και τελικά να καταλάβει την τέταρτη θέση.
 
Φέτος σειρά έχουν οι Ευρωπαϊκές Μέρες στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Ο Γιώργος Μπόγρης, ο Νώντας Παπαντωνίου, ο Λεωνίδας Κασελάκης και ο Γρηγόρης Ραλλάτος είναι εκεί για ένα ακόμη καλοκαίρι. Ο έτερος της περσινής παρέας, ο Νίκος Παππάς, έχει να αντιμετωπίσει το σοβαρό τραυματισμό του και έτσι θα αναγκαστεί να παρακολουθήσει από μακριά και να στηρίξει τους συμπαίκτες του από (αρκετή) απόσταση. 
 
Η Ελλάδα δεν θα έχει εύκολο έργο. Κληρώθηκε στον Γ’ Όμιλο μαζί με το απόλυτο φαβορί της διοργάνωσης, τη Σερβία του Ντούσαν Ντόμοβιτς Μπουλούτ, την Ιταλία και την Εσθονία. Στον Α’ Όμιλο θα αγωνιστούν το Ισραήλ, η Λιθουανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία, στον Β’ Όμιλο το Βέλγιο, η Ισπανία, η Ρωσία και η Τουρκία και στον Δ’ Όμιλο η Ανδόρρα, το Αζερμπαϊτζάν, η Τσεχία και η Ελβετία.
 
Εθνική Γυναικών 3Χ3 Γυναικών
Η πορεία της Εθνικής Γυναικών στα τουρνουά 3Χ3 είναι αντίστοιχη με αυτή των Ανδρών, καθώς έχουν πάρει μέρος σε όλα τα μεγάλα ραντεβού από το 2012 ως σήμερα, έχοντας σημαντική παρουσία, χωρίς ωστόσο οι Ναυσικά Σταυρίδου, Κατερίνα Σπαθάρου, Αφροδίτη Κοσμά και Βίκη Καραμπάτζα να καταφέρουν να κάνουν αυτό ο μικρό βηματάκι παραπάνω που θα ήθελαν.
 
Στις Ευρωπαϊκές Μέρες η Ελλάδα θα αγωνιστεί στον Α’ Όμιλο με το Αζερμπαϊτζάν, την Ολλανδία και την Ελβετία. Στον Β’ Όμιλο θα αγωνιστούν το Βέλγιο, η Τσεχία, η Τουρκία και η Ουκρανία, στον Γ’ Όμιλο η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Σλοβενία και η Σλοβακία και στον Δ’ Όμιλο το Ισραήλ, η Λιθουανία, η Ρουμανία και η Ρωσία.
 
Το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων
23 Ιουνίου
13.30 Ολλανδία-Ελλάδα (Γυναίκες)
14.45 Εσθονία-Ελλάδα (Άνδρες)
18.20 Ελλάδα-Ελβετία (Γυναίκες)
19.35 Ελλάδα-Ιταλία (Άνδρες)
24 Ιουνίου
19.10 Ελλάδα-Αζερμπαϊτζάν (Γυναίκες)
19.35 Ελλάδα-Σερβία
25 Ιουνίου
Φάση των 16
Προημιτελικοί
26 Ιουνίου
Ημιτελικοί-Τελικοί