Επίσκεψη της ΕΟΚ στα «Παιδικά Χωριά SOS»

Το ελληνικό μπάσκετ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και η ευαισθητοποίηση των φιλάθλων συνιστά μία από τις προτεραιότητες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Η κρίσιμη αναμέτρηση της Εθνικής Ανδρών με τη Λετονία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου πρόσφερε μια χρυσή ευκαιρία για επίσκεψη από αντιπροσωπεία της ΕΟΚ στα «Παιδικά Χωριά SOS» Ηρακλείου στη Φοινικιά.

Ο διευθυντής των «Παιδικών Χωριών SOS», Πέτρος Παπαδάκης και οι συνεργάτες του υποδέχθηκαν τον πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο, τον Γενικό Γραμματέα της ομοσπονδίας Νίκο Νικολόπουλο, τον υπεύθυνο των εθνικών ομάδων και μέλος του ΔΣ Δήμο Ντικούδη, τον Γενικό Διευθυντή Ντίνο Σβερκούνο και τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ Χαράλαμπο Μαρκάκη, τους οποίους ξενάγησαν στου χώρους της δομής και τους ενημέρωσαν για το σπουδαίο έργο που επιτελείται.

Μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα και μπάλες στα παιδιά του Χωριού, τα οποία είχαν την ευκαιρία να παίξουν μπάσκετ με τους ιθύνοντες της ΕΟΚ, οι οποίοι με τη σειρά τους τα προσκάλεσαν να δουν από κοντά τον αγώνα της Εθνικής ομάδας.

Η αξιοποίηση της δυναμικής του αθλητισμού και των ευεργετικών επιδράσεών του σε ολόκληρο το κοινωνικό φάσμα και ιδιαίτερα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, αποτελεί βασική προτεραιότητα για την ΕΟΚ.