Έπαιξαν 3×3 τα Γυμνάσια στον Νότιο Τομέα Αττικής (pics)

Η διοργάνωση μιας σειράς δράσεων και εκδηλώσεων 3×3 σε οκτώ (8) διαφορετικούς Δήμους του Νοτίου Τομέα Αττικής, η οποία ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Διεύθυνση ΔΕ Δ’ Αθήνας και σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 56 Γυμνασίων – περίπου το 90% του συνόλου της ΔΔΕ Δ’ Αθήνας – και 528 αγόρια και κορίτσια.  

Οι δράσεις ξεκίνησαν στις 16 Νοεμβρίου από το Κλειστό Γήπεδο του Αγίου Δημήτριου, όπου 117 αγόρια και κορίτσια γυμνασίου των Δήμων Αγίου Δημητρίου και Αλίμου συμμετείχαν με μεγάλη θέρμη και ενθουσιασμό σε ένα τουρνουά 3×3 με συναγωνιστικό χαρακτήρα.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 24 Νοεμβρίου, αντίστοιχη δράση έλαβε χώρα στο ΔΑΚ Γλυφάδας με τη συμμετοχή όλων των Γυμνασίων του Δήμου και περίπου 100 παιδιών.

Το πρόγραμμα έκλεισε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2022 με την πραγματοποίηση ενός μεγάλου τουρνουά 3×3 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Π. Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν» με αγώνες 3×3 μεταξύ 311 μαθητών των Γυμνασίων των Δήμων Π. Φαλήρου, Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Μοσχάτου-Ταύρου. Στις γεμάτες μαθητές εγκαταστάσεις «Σοφία Μπεφόν» βρέθηκε για να συγχαρεί τα παιδιά και να χειροκροτήσει τις προσπάθειές τους και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κος Γιάννης Φωστηρόπουλος.  

Σε όλους τους μαθητές-αθλητές απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής, ενώ στα Γυμνάσια που συμμετείχαν σε όλες τις παραπάνω δράσεις η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης διέθεσε μπάλες προς χρήση στις σχολικές μονάδες.

Θερμά ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς, από τη Δ/νση ΔΔΕ Δ’ Αθήνας, Π. Κουλαξιζή, Θ. Ραδή, Χ. Ραφτοπούλου, Τ. Ανδρικόπουλος, Α. Παπαδόπουλο, Β. Γκαραβέλα καθώς και από την Ε.ΟΚ. Ε. Μίχα, Γ. Γιαννόπουλο, Α. Δάγλα, Δ. Χρυσικό, Γ. Χρυσανθόπουλο και Σ. Σαμόλη για την υποστήριξη των δράσεων.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν παρόμοιες δράσεις και σε άλλους Δήμους της χώρας, καθώς το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν το τόσο οι σχολικές κοινότητες όσο και οι Δημοτικές Αρχές είναι πολύ μεγάλο και έντονο.