Ελλάδα-Βέλγιο: Συνέντευξη Τύπου

Φώτης Κατσικάρης: «Η χημεία της ομάδας βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι. Είχαμε πει από τα φιλικά και από το Ζάγκρεμπ πως η ομάδα θα προοδεύει έχοντας στο μυαλό να είναι έτοιμη στα νοκ άουτ. Είχαμε ένα δύσκολο διήμερο, με ταξίδι, μια μικρή προπόνηση κι έναν αγώνα πολύ νωρίς, αλλά οι παίκτες μου είναι καλοί επαγγελματίες. Το Βέλγιο είναι πολύ καλή ομάδα, πειθαρχημένη και το έδειξε. Στο πρώτο μέρος ήμασταν στατικοί απέναντι στη ζώνη και είχαμε προβλήματα στην άμυνα. Όλες οι ομάδες παίζουν ζώνη απέναντί μας, γιατί δεν έχουμε κλασικό σουτέρ, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν πολύ αποτελεσματικοί στην άμυνα και την επίθεση, ενώ μείναμε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος. Μπροστά μας έχουμε μια μεγάλη πρόκληση την Τρίτη. Όλοι λένε πως η Ισπανία είναι φαβορί, αλλά στα παιχνίδια αυτά μπορεί να γίνει έκπληξη. Η Πολωνία είναι καλή ομάδα και θα είναι σκληρός αντίπαλος. Η ομάδα μας θα είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει είτε την Ισπανία, είτε την Πολωνία». 
 
Νικ Καλάθης: «Στο πρώτο ημίχρονο η άμυνά μας είχε κάποια προβλήματα, αλλά είχαμε καλό πλάνο με τις αλλαγές στην άμυνα. Στο δεύτερο μέρος αυτό λειτούργησε, κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα και βρήκαμε εύκολα καλάθια. Οι προπονητές μας είχαν προετοιμάσει καλά την ομάδα και ήμασταν έτοιμοι. Όλοι έπαιξαν καλά, σκοράραμε όλοι με ισορροπία κι αυτό είναι στοιχείο μιας καλής ομάδας. Παίρνουμε ό,τι μας δίνεται». 
 
Πέρσι είχαμε φτάσει στη δεύτερη φάση με 5/5, αλλά απέναντι στην καλή ομάδα της Σερβίας δεν παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούσαμε. Τα παιχνίδια του ομίλου είναι για να ετοιμαστείς για τα νοκ άουτ. Ήμασταν έτοιμοι φέτος, μπήκαμε με σωστή νοοτροπία στον αγώνα και δεν επιτρέψαμε στο Βέλγιο να βρει την αυτοπεποίθηση να μας κερδίσει, μετά το πρώτο ημίχρονο. 
 
Έντι Καστέλς: «Στο πρώτο μέρος είχαμε πολλή ενέργεια και ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την ίδια καλή δημιουργία, αλλά ήμασταν άστοχοι. Αν ήμασταν λίγο πιο εύστοχοι ίσως ήταν διαφορετικά. Αυτό συμβαίνει όταν βασίζεσαι τόσο πολύ στο μακρινό σουτ. Δεν μετανιώνουμε όμως καθόλου. Έχουμε προοδεύσει πολύ τα τελευταία χρόνια και θέλουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε με σταθερά βήματα και συνέπεια. Χρειάζεται υπομονή».
 
Κουεντίν Σερόν: «Αρχίσαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο και δείξαμε πως μπορούμε να ανταγωνιστούμε μια δυνατή ομάδα. Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα άλλαξε το αμυντικό της πλάνο, εμείς ήμασταν άστοχοι και αυτό έκρινε το παιχνίδι. Θα πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να προοδεύσουμε κι άλλο για να αποδείξουμε πως το Βέλγιο είναι μια χώρα που μπορεί να πετύχει πράγματα στο μπάσκετ».