Πανελλήνιο Κορασίδων: Συνέντευξη Τύπου

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων αρχίζει στο Βόλο και σήμερα πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και οικοδεσπότης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, Κώστας Αγοραστός, δήλωσε: “Να καλωσορίσουμε τις έξι καλύτερες ομάδες του γυναικείου μπάσκετ σε επίπεδο κορασίδων και εύχομαι να γίνει μια πολύ όμορφη διοργάνωση. Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, την κυρία Ευγενία Φραγκούλη και τον κύριο Νίκο Φαρμάκη οι οποίοι είναι οι σύμβουλοί μου στο επίπεδο του μπάσκετ. Θέλω να καλέσω όλο τον κόσμο να είναι κοντά σε αυτά τα παιδιά. Τέτοιου είδους μεγάλες διοργανώσεις δίνουν ένα μήνυμα, το μήνυμα της ενώτητας μέσα από το οποίο μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Να κάνουμε καλύτερους ανθρώπους, που ξέρουν να κερδίζουν και που όταν πέφτουν, ξέρουν να σηκώνονται. Τέτοιους ανθρώπους θέλουμε. Θέλω, τέλος, να στείλω ένα μήνυμα στην Θεσσαλία πως τέτοιες διοργανώσεις είναι κοινωνικές και οικονομικές και θέλουμε να έχουμε περισσότερους χορηγούς. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ και εύχομαι να γίνουν ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις στην πόλη μας”.
Ο Αντιπρόεδρος της ΕΟΚ και πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης τόνισε: Για μία ακόμα φορά βρισκόμαστε στον Βόλο, μια πόλη που είναι αρκετά φιλόξενη, ιδιαίτερα με το μπάσκετ και που στο παρελθόν έχει διοργανώσει αγώνες με μεγάλη επιτυχία. Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό που σκέφτηκε από πέρυσι να γίνει το πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων στον Βόλο. Να ευχαριστήσω επίσης, τον δήμαρχο της πόλης και δύο σπουδαίους ανθρώπους που προσπαθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ για το ελληνικό μπάσκετ, την κυρία Ευγενία Φραγκούλη και τον κύριο Νίκο Φαρμάκη, δύο ανθρώπους που δίνουν και την ψυχή τους. Εύχομαι να γίνει ένα καλό τουρνουά, με μεγάλη επιτυχία”.
Το παρών έδωσε και ο Θάνος Σόφτσης, ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Κορασίδων: Θεωρώ πως θα γίνει ένα πολύ καλό τουρνουά. Ασχέτως αν συνδυάζεται με το Μουντιάλ, ο κόσμος πρέπει να έρθει στο γήπεδο να χειροκροτήσει αυτά τα κορίτσια που πέντε μέρες θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάμε την προετοιμασία μας ως Εθνική κορασίδων και το πρόγραμμα μας είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Πρέπει να δουλέψουμε σωστά γιατί μπροστά μας έχουμε το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και αυτό θα γίνει αν όλα τα κορίτσια έχουν υγεία”.
Η Αναστασία Τσουκαλά της Γ.Ε.Α. Άμιλλα 2000 δήλωσε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον δήμο Βόλου, όσο και την περιφέρεια Θεσσαλίας και όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν προκειμένου να έχουμε ένα όμορφο τουρνουά. Θα ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, ο κόσμος του Βόλου να έρθει στο γήπεδο και να μας ενισχύσει. Όσον αφορά την ομάδα μου, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε”.
Η Αγγελική Βιντζηλαίου της Α.Ε.Σ. Ένωσης Γαλατσίου τόνισε: “Επίσης από την μέρια μου θέλω να ευχαριστήσω τον δήμο Βόλου και την περιφέρεια Θεσσαλίας. Πιστεύω πως θα γίνει καλό τουρνουά. Από την πλευρά μας σαν αθλήτριες, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.