Αρχίζει αύριο το 9ο final four κυπέλλου γυναικών

Όλα είναι έτοιμα στην Βέροια για την αυριανή έναρξη των αγώνων του 9ου final four του κυπέλλου Ελλάδας στις γυναίκες. Σή μερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της πόλης, συνέντευξη τύπου στην οποία έδωσαν το παρών εκπρόσωποι της ΕΟΚ, του Δήμου και οι προπονητές των τεσσάρων ομάδων.
Το λόγο έλαβε πρώτος ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και νεολαίας της Βέροιας Γιώργος Μιχαηλίδης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους υπευθύνους της ΕΟΚ και τις αποστολές των ομάδων αναφέρθηκε στην γιορτή του μπάσκετ όπως χαρακτήρισε την διοργάνωση. «Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την πόλη καθώς για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται τόσο μεγάλη εκδήλωση. Η διοργάνωση συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις του έτους αθλητισμού και νεολαίας Βέροια 2008. Έχουμε επενδύσει στην νέα γενιά της πόλης, στην οποία αφήνουμε παρακαταθήκη ένα γήπεδο με καινούργια μορφή που από την Δευτέρα θα το χρησιμοποιήσουν όλοι οι σύλλογοι και οι αθλητές».
Ο β΄ αντιπρόεδρος της ΕΟΚ Μιχάλης Βιντζηλαίος έδωσε με την σειρά του συγχαρητήρια στις τέσσερις ομάδες. Τόνισε ότι είναι η κορυφαία διοργάνωση του αθλήματος στις γυναίκες και ευχήθηκε να γίνουν ωραίοι αγώνες και να κερδίσει ο καλύτερος. Ευχαρίστησε την Δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο και την τοπική ένωση της ΕΚΑΣΚΕΜ, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην σημαντική δουλειά που έγινε στο γήπεδο. «Η Βέροια για άλλη μια φορά έδειξε ότι μπορεί να αναλάβει μια σημαντική διοργάνωση. Είναι ενθαρρυντικά τα πρώτα δείγματα και είμαι σίγουρος ότι όλα θα εξελιχθούν άψογα», ανέφερε στο τέλος της σύντομης παρέμβασής του.
Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΜ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Γιώργος Δημητριάδης ευχαρίστησε τον Δήμο, έδωσε συγχαρητήρια στις τέσσερις ομάδες για την συμμετοχή και τόνισε ότι πρέπει οι φίλαθλοι να ενισχύσουν με την παρουσία τους την διοργάνωση.
Πρώτος από τους προπονητές έλαβε τον λόγο ο…παλαιότερος όλων, όπως δήλωσε, ο Γιάννης Τσιμπής του Απόλλωνα Πτολεμαϊδας. «Σε τέτοιες διοργανώσεις σημαντικότερο ρόλο παίζει η συμμετοχή. Συγχαρητήρια σ’ όλους για την παρουσία τους. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια γιορτή του μπάσκετ και όλοι θα φύγουμε αγκαλιασμένοι από το γήπεδο».
Ο Αντώνης Μπουμπούς του Παλαιού Φαλήρου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του, πως ως γνωστόν αγωνίζεται στην Α2, συμμετέχει για πρώτη φορά στην γιορτή του μπάσκετ. «Πρέπει να δικαιολογήσουμε την παρουσία μας με μια καλή εμφάνιση στο γήπεδο», είπε χαρακτηριστικά.
Ο προπονητής των Εσπερίδων Αλέξανδρος Δάγλας, δήλωσε χαρούμενος για την τρίτη προσωπική του συμμετοχή σε φάιναλ-φορ. «Ξαναγυρίζω σε μια γιορτή του μπάσκετ και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους. Οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες έχουν ίδιες πιθανότητες ,ενώ το Παλαιό Φάληρο είναι το αουτσάιντερ. Υπάρχει πίεση σε όλους, αλλά εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος».
Τέλος ο κόουτς του Αθηναϊκού Γαβρίλος Καλογερόπουλος τόνισε ότι η ομάδα του είναι από τις πιο καινούργιες στον χώρο. «Δεν το περίμενε κανείς όταν πριν από λίγα χρόνια αγωνιζόμασταν στην Β΄ ΕΣΚΑ, ότι θα συμμετείχαμε σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Όλοι θέλουμε τον τίτλο, αλλά δεν θα καταστραφεί κανένας αν δεν τον πάρει. Το σημαντικότερο είναι η παρουσία. Οι τέσσερις ομάδες έχουν από 25% πιθανότητες για τον τίτλο και πιστεύω να τον κατακτήσει ο καλύτερος».
Το πρόγραμμα των αγώνων που θα φιλοξενηθούν στο ΔΑΚ Βέροιας «Δ. Βικέλας» είναι το εξής:

Σάββατο 15/3/2008
18.00 Γ.Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – Α.Ο. Π.ΦΑΛΗΡΟΥ
20.00 Α.Ε. ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ – ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Σ.

Κυριακή 16/3/2008
17.00 Μικρός Τελικός
19.00 Τελικός
Απονομές

*Στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ www.basket.gr θα υπάρχει ζωντανή στατιστική κάλυψη των αγώνων του final-four.