8ο διεθνές καμπ Κολινδρού- Σημαντικά εφόδια στους νέους αθλητές

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν το πρωί από τον Κολινδρό, οι Ελληνες και ξένοι αθλητές που συμμετείχαν στο 8 ο διεθνές καμπ, το οποίο συνδιοργανώθηκε από την FIBA EUROPE, την ΕΟΚ, τον Δήμο Κολινδρού και την ΕΚΑΣΚΕΜ. Όλοι τους ήταν πεπεισμένοι ότι αυτές οι πέντε μέρες που διήρκεσε το καμπ, τους βοήθησαν να συλλέξουν πολύτιμα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στην περαιτέρω μπασκετική τους εξέλιξη.
Το βράδυ του Σαββάτου ο Δήμος Κολινδρού παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των συμμετεχόντων στο καμπ, αλλά και των επισήμων. Τον λόγο έλαβε πρώτος ο Δήμαρχος Κολινδρού Θωμάς Σολοποτιάς, που τόνισε ότι το καμπ αναβαθμίζεται συνεχώς από την πρώτη μέρα που καθιερώθηκε πριν από 13 χρόνια. «Δεν ξεχνάμε τους πρωτεργάτες αυτής της ιδέας και ταυτόχρονα φροντίζουμε κάθε χρόνο να γίνεται καλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει λέγοντας: «Η Ελλάδα παρακολουθεί και αγαπά τον υγιή ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος προβάλει διαχρονικές αξίες όπως η ευγενής άμιλλα. Χαίρομαι που τιμούν την εκδήλωσή μας αξιόλογα πρόσωπα και είμαστε ευτυχισμένοι που από την πόλη μας αρχίζουν να αναδεικνύονται τόσο οι νέοι αστέρες του αθλήματος αλλά και προπονητές και παράγοντες. Ο αθλητισμός είναι κομμάτι της ζωής του Έλληνα και ας μην ξεχνάμε ότι γεννήθηκε στην Ελλάδα», κατέληξε κλείνοντας την ομιλία του.
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Ανδρέας Μιαούλης που έλαβε αμέσως μετά τον λόγο τόνισε ότι το κοινωνικό έργο που παράγει ο αθλητισμός υλοποιείται με την βοήθεια ανθρώπων όπως ο Δήμαρχος Κολινδρού. «Εδώ και 13 χρόνια, η Ομοσπονδία συνεργάζεται με τον Δήμο για την διοργάνωση του μοναδικού καμπ στην Ευρώπη γι αυτές τις ηλικίες για να δημιουργήσει καταξιωμένους αθλητές. Η ΕΟΚ επιδιώκει την συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία είναι αγαστή και είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί. Ευχαριστώ και προσωπικά γιατί μέσα από αυτή τη συνεργασία έκανα πολλούς καλούς φίλους. Αυτό το πιστεύω και το νοιώθω».
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις από τον Δήμο. Στον πρόεδρο της ΕΟΚ Ανδρέα Μιαούλη από τον Δήμαρχο Κολινδρού Θωμά Σολοποτιά, στον γενικό γραμματέα Παναγιώτη Τσαγκρώνη από τον αντιδήμαρχο Βασίλη Λιόλιο, στην FIBA Europe (το παρέλαβε ο πρόεδρος της επιτροπής αναπτυξιακού της ΕΟΚ Γιάννης Κουτραφούρης) από τον άλλο αντιδήμαρχο Αθανάσιο Ζάγρη και στον γενικό γραμματέα της ΕΚΑΣΚΕΜ Μάρκο Κατσιάνη από τον Δημοτικό σύμβουλο Νικόλαο Πλάτσα. Τέλος η ΕΟΚ τίμησε με την σειρά της τον Δήμαρχο Κολινδρού.