8ο Διεθνές Καμπ Κολινδρού-Φινάλε με αγώνα επιλέκτων και βραβεύσεις

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στον Κολινδρό το 8ο διεθνές καμπ που συνδιοργανώθηκε από την FIBA EUROPE, την ΕΟΚ, τον Δ ήμο Κολινδρού και την ΕΚΑΣΚΕΜ. Το απόγευμα της τελευταίας μέρας διεξήχθη παρουσία του προέδρου της ΕΟΚ Ανδρέα Μιαούλη, του γενικού γραμματέα Παναγιώτη Τσαγκρώνη, του Δημάρχου Κολινδρου Θωμά Σολοποτιά, του προέδρου της επιτροπής ανάπτυξης της Ομοσπονδίας Γιάννη Κουτραφούρη, του μέλους του ΔΣ της ΕΟΚ και προέδρου της ΕΚΑΣΘ Σάββα Λόρτου, του προέδρου της ΕΚΑΣΚΕΜ Γιώργου Δημητριάδη, του Αντιδημάρχου Βασίλη Λιόλιου, Δημοτικών Συμβούλων  και μελών του ΔΣ της ΕΚΑΣΚΕΜ, ο καθιερωμένος αγώνας all star. Ο Δήμαρχος Κολινδρού στην ομιλία του μετά την λήξη του αγώνα αφού ευχαρίστησε την ΕΟΚ για την εμπιστοσύνη που δείχνει στον Κολινδρό για 13 χρόνια, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι αθλητές πρέπει να γίνουν οι πρεσβευτές της φιλοξενίας που τους προσφέρθηκε όλες αυτές τις ημέρες. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ αφού συνεχάρη τον Δήμαρχο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την άψογη διοργάνωση τόνισε ότι πιστεύει πως οι συγκεκριμένοι αθλητές με πολύ δουλειά θα συνεχίσουν την παράδοση των επιτυχιών του Ελληνικού μπάσκετ.
Στην συνέχεια έγιναν οι απονομές αναμνηστικών σε όλους τους παίκτες και τους προπονητές που συμμετείχαν.
Στον πολυτιμότερο παίκτη Αλέξη Μήτσιαλο  αλλά και στην καλύτερη πεντάδα των αγώνων που αποτέλεσαν εκτός από τον προαναφερόμενο οι Διαμαντής Σλαφτσάκης, Γιάννης Αναγνωστόπουλος, ο Τσέχος Ντανιέλ Τρούλαρ και ο Πολωνός Ντανιέλ Σζυμκίεβιτς  τα έπαθλα παρέδωσαν ο Δήμαρχος Κολινδρού με τον πρόεδρο και τον γ.γ. της ΕΟΚ.
Στην συνέχεια ο Δήμος Κολινδρού παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των αποστολών αλλά και των επισήμων. 
ΑΓΩΝΑΣ ALL STAR
ΟΜΑΔΑ 1 68 – ΟΜΑΔΑ 2 76
Δεκάλεπτα: 16-20, 31-43, 53-58, 68-76
Διαιτητές: Εκίζογλου-Λαδάς
ΟΜΑΔΑ 1 (Ποζνάνσκι-Μαρσινκεβίτσιους-Μπεάτου): Καλογιαννίδης 3(1), Πρωτούλης 13(3), Σιόλογκας 6(1), Βασιλειάδης 8(1), Σζυμκιεβιτς  7, Πιεβαλίτσα 2, Τρούλαρ 6, Γιανναράς 8(1), Μήτσιαλος 2, Χανιάς 11(1), Ντέρζσι, Δημακόπουλος 2.
ΟΜΑΔΑ 2 (Γκρέπλ-Ιμρέχ): Καραμολέγκος 2, Μπάζσο 3(1), Καραμπέκης 5, Μόλερ 9(1), Τσόρος 4, Μητροπαππας 8, Γκέλιος 7, Σλαφτσάκης 19(1), Στέφανικ 2, Οικονομόπουλος 2, Κακλαμανάκης 3, Αναγνωστόπουλος 12. 
   
Κουτραφούρης: «Χτίζουμε το μέλλον του Ελληνικού μπάσκετ»
Ο πρόεδρος της επιτροπής αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ Γιάννης Κουτραφούρης με την ευκαιρία της λήξης του 8ου διεθνούς καμπ δήλωσε: «Το διεθνές προπονητικό καμπ  του Κολινδρού αποτελεί πλέον αξεπέραστο θεσμό που προβάλει τόσο το Ελληνικό μπάσκετ διεθνώς, όσο και το υπέροχο αθλητικό-προπονητικό κέντρο του Δήμου Κολινδρού. Μέσα από το αναπτυξιακό πρόγραμμα εδώ και 13 χρόνια και φυσικά τα οκτώ τελευταία ως διεθνές υπό την αιγίδα της FIBA Europe, μπορούμε να ισχυριστούμε όχι μόνο ότι χτίζουμε το μέλλον του Ελληνικού μπάσκετ, αλλά ότι πραγματικά πρωτοπορούμε αφού είναι το μοναδικό καμπ σ’ όλη την Ευρώπη στις ηλικίες αυτές. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι το Ελληνικό μπάσκετ πρωταγωνιστεί τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά στο διεθνή χώρο και όλοι εμείς που δουλεύουμε στην υποδομή, νοιώθουμε πραγματικά υπερήφανοι, διότι μέσα από το αναπτυξιακό πρόγραμμα η κορυφαία εκδήλωση του οποίου είναι το καμπ, δημιουργούμε το μέλλον του αθλήματος. Για μια ακόμη φορά εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου στον Δήμαρχο Κολινδρού, τους συνεργάτες του και τους κατοίκους του Δήμου που μας αγκάλιασαν και μας έκαναν να νοιώθουμε αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας».

Πολίτης: «Υψηλό το επίπεδο των αθλητών»
Ο επικεφαλής του καμπ και τεχνικός υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ Κώστας Πολίτης ανέφερε: «Ένα ακόμη καμπ τελείωσε με απόλυτη επιτυχία, περικλείοντας διάφορες τεχνικές, ψυχαγωγικές και εκπολιτιστικές δραστηριότητες. Δείξαμε ότι μαζί με το καθαρά τεχνικό κομμάτι, τόσο στους Ελληνες όσο και στους αθλητές των άλλων χωρών, ότι μπορούν να συνεργαστούν και να ψυχαγωγηθούν. Ταυτόχρονα με την επίσκεψη στην Βεργίνα συνδυάσαμε πετυχημένα και την προβολή του Ελληνικού πολιτισμού. Το επίπεδο των αθλητών του καμπ ήταν ιδιαίτερα υψηλό τόσο των ξένων, όσο και των Ελλήνων που έδειξαν ότι είναι μια πολύ καλή «φουρνιά» που μπορεί να βάλει τα θεμέλια για νέες επιτυχίες του Ελληνικού μπάσκετ».