Ευρωπαϊκό Κορασίδων: Κροατία – Σερβία 64-51

Την Κροατία θα αντιμετωπίσει η Ρωσία αύριο στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κορασίδων, καθώς οι Κροάτισες δεν δυ σκολεύτηκαν απέναντι στην Σερβία που νίκησαν με 64-51 σε αγώνα που διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο της Κοζάνης «Ι. Σκαρκαλάς».
Δεκάλεπτα: 18-8, 29-20, 47-33, 64-51
Διαιτητές: Ντοβινταβίτσιους (Λιθουανία), Τσέκοφ (Βουλγαρία), Ματέους (Γαλλία)
Κροατία (Κιγκάλρ): Μπέκιτς 12(1), Πακόβσκι 8(1), Τίκβιτς 10, Ντζάνκιτς 12, Κίγκιτς 9(1), Τσβίτκοβιτς 5, Μαϊστόροβιτς 6, Σάριτς 2.
Σερβία (Ογκνιένοβιτς): Τοπούζοβικ 1, Κρβέντακιτς 3(1), Βιντάκοβιτς 7, Κοβάσεβιτς 18(3), Νόβιτς 2, Νίκολιτς, Στανάσεφ 6, Βούκοβιτς 2, Γιάνκοβιτς 2, Κόρτο, Μάντιτς 5, Βόσκοβιτς 5. 

Δηλώσεις 

Ζ. Κίγκλαρ (προπονητής Κροατίας): «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής. Είναι σαν να έχουμε ανέβει στο Έβερεστ. Για εμάς ο στόχος μας έχει επιτευχθεί, είτε κερδίσουμε αύριο την Ρωσία είτε όχι. Σίγουρα θα είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Πριν λίγες μέρες τους κερδίσαμε γιατί δεν είχαν καλά ποσοστά ευστοχίας και δεν έβγαζαν εύκολα αιφνιδιασμούς. Πιστεύω ότι είναι λίγο καλύτερη ομάδα από εμάς, όμως αν τους βρούμε στην ίδια ημέρα όπως την προηγούμενη φορά μπορεί και να κερδίσουμε».

Ντ. Ογκγιένοβιτς (προπονητής Σερβίας): «Τίποτα δεν πήγε καλά σήμερα για την ομάδα μου. Από την αρχή δεν είχαμε ρυθμό και η Κροατία ξέφυγε στο σκορ. Μόνο στο τέλος δείξαμε να «ξυπνάμε» ωστόσο ήταν ήδη πολύ αργά. Ο μικρός τελικός με την Γαλλία θα είναι ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε για το χάλκινο μετάλλιο».