Προολυμπιακό Τουρνουά – Λίο και Άντι Ράουτινς: Οικογενειακή υπόθεση!

Πατήρ και υιός μαζί! Το φαινόμενο αυτό, που δεν είναι και πολύ συχνό, παρατηρείται στην εθνική ομάδα του Καναδά, όπου συ νυπάρχουν ο (προπονητής) Λίο Ράουτινς και ο (παίκτης) Άντι Ράουτινς. Τόσο ο πατέρας, όσο και ο γιος έπαιξαν κολεγιακό μπάσκετ στο Σίρακιουζ, ενώ τονίζουν ότι η… στενή οικογενειακή σχέση τους επ’ ουδενί επηρεάζει την αθλητική υπόσταση ενός εκάστου. 
– Είναι εύκολο ή δύσκολο να συνυπάρχετε στην ίδια ομάδα;
Λίο : « Δεν υπάρχει καμία διαφορά, απλά ο Αντι είναι ένας απ’ όλους τους παίκτες μου. Βέβαια ορισμένες φορές τον καταλαβαίνω καλύτερα και αυτό όντως βοηθάει, κυρίως σε στιγμές εκνευρισμού». 
Άντι : « Στο παρκέ είναι ο “στρατηγός” μας. Αληθινός ηγέτης για εμάς. Έχω καταλάβει από μικρός ότι στον αγωνιστικό χώρο είναι ο προπονητής μου και όχι ο πατέρας μου».
– Επηρεάζονται καθόλου οι οικογενειακές σχέσεις σας;
Λίο : « Η αλήθεια είναι ότι από παλιά που ο Αντι ήταν μικρός είχαμε διαχωρίσει την οικογενειακή με την μπασκετική σχέση μας. Έχουμε καταφέρει να μην μεταφέρουμε τα αγωνιστικά θέματα στο σπίτι. Μόλις φύγουμε από το γήπεδο σπάνια μιλάμε για μπάσκετ».
Άντι : « Ό,τι γίνεται στο γήπεδο, μένει στο γήπεδο. Εκτός αγωνιστικού χώρου έχουμε την φυσιολογική σχέση πατέρα με γιο».
– Σε ποια κατάσταση βρίσκετε η ομάδα του Καναδά ενόψει του Προολυμπιακού Τουρνουά;
Λίο: « Έχουμε έλθει στην Αθήνα με την πεποίθηση ότι μπορούμε να προκριθούμε. Κανένα ματς δεν είναι εύκολο, αλλά αισθανόμαστε ότι μπορούμε να είμαστε μια από τους τρεις ομάδες που θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες».
Άντι : « Είμαι αισιόδοξος. Με την εικόνα των προπονήσεων και των φιλικών αγώνων αισθανόμαστε ότι είμαστε πολύ καλή ομάδα».
– Τι άλλαξε με την παρουσία του Σάμιουελ Ντάλαμπερτ…
Λίο : « Ο Σαμ είναι εξαιρετικός παίκτης, αληθινός ηγέτης και θα μας βοηθήσει πολύ. Θα προσπαθήσουμε να τον εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν καλύτερα».
– Ξεχωρίζετε κάποια ομάδα ως φαβορί;
Λίο: « Σέβομαι όλους τους αντιπάλους, υπάρχει μπόλικο ταλέντο σε αυτό το τουρνουά. Η αλήθεια πάντως είναι ότι ξεχωρίζω την Ελλάδα γιατί έχει καταπληκτική ομάδα και παίζει στην έδρα της».
Άντι : « Μπορεί να ακουστεί εγωιστικό, αλλά εμείς είμαστε το φαβορί. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες τις οποίες σεβόμαστε, αλλά δεν βρίσκω κανένα λόγο για να 
μην πάρουμε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».
– Αληθεύει ότι στον Καναδά πρωτοπορείτε κάνοντας ανοιχτές προπονήσεις πριν από μεγάλες διοργανώσεις για παίκτες που ονειρεύονται να στελεχώσουν την εθνική ομάδα;
Λίο : « Πραγματικά είναι κάτι που κάνουμε κάθε χρόνο από το 2004 οπότε ανέλαβα την τεχνική ηγεσία της Εθνικής. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε κάποιους παίκτες να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους. Μάλιστα πριν από τους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2005 επέλεξα παίκτη από αυτή τη διαδικασία».