Ψήφισμα του Δ.Σ. ΕΟΚ

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελλ ηνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης που συγκλήθηκε εκτάκτως μετά την είδηση του αδόκητου θανάτου του Προέδρου του Ανδρέα Μιαούλη αποφάσισε τα παρακάτω:
 
1. Να αποσταλεί συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένειά του.


2. Να κατατεθεί στεφάνι

3. Να κατατεθεί χρηματική ενίσχυση προς το ίδρυμα ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

4. Να παραβρεθούν τα μέλη του στην νεκρώσιμη  ακολουθία

5. Να αργήσουν οι υπηρεσίες της Ε.Ο.Κ. την ημέρα της κηδείας
 
6. Να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στους αγώνες της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών και Γυναικών.


7.  Να φέρουν οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας των ανδρών μαύρη κορδέλα και να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στον αγώνα της με την Ακτή Ελεφαντοστού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
 
 
 Ο Ανδρέας Μιαούλης αποτελεί το πρότυπο του ανιδιοτελούς αθλητικού διοικητικού παράγοντα που αφιερώνει σημαντικό μέρος της ζωής του στην υπηρεσία του αθλητισμού.
 
 
 Ο αθλητισμός και ιδιαίτερα το μπάσκετ ήταν για τον Ανδρέα Μιαούλη τρόπος ζωής και σκέψης ενστερνιζόμενος και υπηρετώντας τις ιστορικές αρχές και αξίες του ακόμη και σε περιόδους που η στάση αυτή εθεωρείτο από ορισμένους ως ρομαντική και παρωχημένη.

 
 
 Γαλουχήθηκε στις αρχές και αξίες του αθλητισμού από τον αείμνηστο Νότη Μαστρογιάννη και αγωνίσθηκε για τον σεβασμό τους με άλλους αναγνωρισμένους για την προσφορά τους  
παράγοντες του χώρου όπως ο αείμνηστος Πέτρος Καπαγέρωφ, ο Ζαχαρίας Αλεξάνδρου, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.  
     

 
 
 Υπήρξε από τους πρωτεργάτες της ανάπτυξης της γυναικείας Καλαθοσφαίρισης την οποία υπηρέτησε επί  σειρά ετών από την θέση του εφόρου των Εθνικών Ομάδων Γυναικών ενώ υπήρξε επί σειρά επίσης ετών εκλεγμένος Πρόεδρος  του Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ.Α αλλά και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

 
 
Διαδέχθηκε στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. τον Πέτρο Καπαγέρωφ υπηρετώντας και με αυτή την ιδιότητα το άθλημα στο οποίο αφιερώθηκε συμβάλλοντας καθοριστικά στην σωστή διοικητική, αγωνιστική και αναπτυξιακή του λειτουργία.

 
 Ο Ανδρέας Μιαούλης κατά γενική αναγνώριση υπήρξε ένας γνήσιος ευπατρίδης του αθλητικού κινήματος και με την προσωπικότητά του, το ήθος, την ευαισθησία και την πραότητα που κοσμούσαν τον χαρακτήρα του αγαπήθηκε από όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν ή να συνεργαστούν μαζί του.
 
 
Η απουσία του καθιστά τον χώρο πτωχότερο και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία ο αθλητικός διοικητικός παράγοντας συνεχώς απογοητεύεται και ωθείται από τις συνθήκες που διαμορφώνονται το χώρο στο περιθώριο.    

 
 
 Η πολύχρονη όμως δημιουργική παρουσία του στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στη καλαθοσφαίριση η αδιαπραγμάτευτη στάση του στην προώθηση των αρχών, αξιών και ιδεών του αθλητισμού θα αποτελούν ζωντανή και διαρκή ανάμνηση του Ανθρώπου, του Φίλου, του Συνεργάτη, του Ανιδιοτελούς Διοικητικού Παράγοντα Ανδρέα Μιαούλη.  

 
 
 Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010 στις 17.00 στον ιερό ναό του Κοιμητηρίου του Δήμου Βύρωνος.
 
 Επισημαίνεται ότι επιθυμία της οικογένειας του Ανδρέα Μιαούλη είναι αντί για στεφάνι να κατατεθούν τα χρήματα στο ίδρυμα το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.