Ευρωπαϊκό Κορασίδων: Π. Τσαγκρώνης: «Μια ακόμη πετυχημένη διοργάνωση»

Ευχαριστημένες δηλώνουν όλες οι αποστολές τόσο από την φιλοξενία όσο και συνολικά από την διοργάνωση των αγώνων του 22ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κορασίδων σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα. Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων Παναγιώτης Τσαγκρώνης επιβεβαίωσε το γεγονός: «Δεχόμαστε συγχαρητήρια απ’ όλες τις αποστολές για την διοργάνωση. Αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί, καθώς είναι γεγονός ότι διαθέτουμε την απαραίτητη εμπειρία λόγω των συνεχόμενων διοργανώσεων που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας. Βέβαια σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι τοπικοί παράγοντες. Είμαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω τόσο όσο τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κίρκο, τον Νομάρχη Κοζάνης Γιώργο Δακή και τους Δημάρχους Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη, όσο τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΔΥΜ Λάζαρο Σαββίδη και όλο το ΔΣ της Ενωσης, για την συνεισφορά τους».
Ο κ. Τσαγκρώνης αναφέρθηκε και στην πορεία της Εθνικής μας ομάδας: «Παρά τις δυσκολίες πιστεύω ότι έχουμε κάνει υπέρβαση. Για την συνέχεια των αγώνων, όλα είναι ανοικτά και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
Σχετικά με τα ηλικιακά Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα των γυναικών δήλωσε ότι «στόχος μας είναι να ανέβουν τα επόμενα χρόνια όλες οι ομάδες μας στην πρώτη κατηγορία». Ο κ. Τσαγκρώνης αναφέρθηκε και στα τοπικά πρωταθλήματα τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση οι Ενώσεις να διοργανώνουν ανελλιπώς τόσο πρωταθλήματα νεανίδων και κορασίδων όσο και γυναικών.
Για τα πρωταθλήματα της Α1 και Α2 μας είπε: «Φέτος πήραμε μια κοινή απόφαση με τα σωματεία της Α1 για την διεξαγωγή πλέι-οφ και πλέι-άουτ. Ηταν αίτημα χρόνων και η Ομοσπονδία το δέχθηκε και το υλοποίησε για να διεξαχθεί πιο δυνατό πρωτάθλημα. Στην Α2 είναι γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα και θα πάρουμε αποφάσεις για την επόμενη αγωνιστική σαιζόν 2011-2012».
Τέλος ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ μίλησε και για την εθνική γυναικών και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τσεχίας τονίζοντας ότι είναι μια από τις μεγάλες επιτυχίες που έχει πετύχει αυτή η ομάδα. «Είμαι σίγουρος ότι οι διακρίσεις θα συνεχιστούν. Με λίγη τύχη θα έχουμε μια πολύ καλή πορεία στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα».