Ευρωμπάσκετ: ΠΓΔΜ-Ελλάδα/Συνέντευξη Τύπου

Το θετικό ξεκίνημα είναι αυτό που κρατά η Ελλάδα και μόνο, από την πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ, αφού όλοι γνωρίζουν πως η σ υνέχεια θα είναι πιο δύσκολη, αρχής γενομένης από αύριο, με την αναμέτρηση απέναντι στην Κροατία. Έναν αντίπαλο σίγουρα δυνατότερο από την ΠΓΔΜ.
Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Γιόνας Καζλάουσκας, δήλωσε: «Είναι χαρούμενος για τον τρόπο με τον οποίο ξεκινήσαμε την διοργάνωση. Θεωρώ πως κόντρα στην ΠΓΔΜ κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι ως τώρα. Παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα και από εκεί ξεκίνησαν όλα. Το θετικό ήταν ότι παρότι πήραμε από νωρίς μια σημαντική διαφορά δεν χαλαρώσαμε και συνεχίσαμε το ίδιο δυνατά. Ο αγώνας με την Κροατία είναι μια διαφορετική περίπτωση. Για εμάς όλα αρχίζουν από την αρχή. Και οι δύο ομάδες παίζουν πολύ καλά, οπότε είναι δύσκολο να μιλήσεις γι’ αυτόν τον αγώνα. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και θα πρέπει να είμαστε και πάλι πολύ καλοί αμυντικά και να παίξουμε ως ομάδα. Όπως κάναμε και σήμερα».
Ο Αντώνης Φώτσης δήλωσε: «Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά για τον αγώνα αυτόν. Η δυνατή άμυνα που παίξαμε μας έδωσε την ευκαιρία να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό και να «χτίσουμε» από νωρίς μια σημαντική διαφορά. Είμαστε ευχαριστημένοι κυρίως γιατί «καθαρίσαμε» νωρίς το παιχνίδι. Μπορεί να μην έμοιαζε δύσκολο, αλλά η αλήθεια είναι ότι εμείς το κάναμε να φαίνεται τόσο εύκολο. Απέναντι στην Κροατία θα πρέπει να έχουμε την ίδια ενέργεια και να παίξουμε το ίδιο αποτελεσματικά στην άμυνα. Θέλουμε να προχωρήσουμε και να γινόμαστε καλύτεροι αγώνα με τον αγώνα, γιατί γνωρίζουμε πως όσο προχωράμε οι αγώνες θα γίνονται όλο και πιο δύσκολοι».
Ο προπονητής της ΠΓΔΜ, Γιόβιτσα Άρσιτς, τόνισε: «Η αλήθεια είναι πως περίμενα ότι θα κάνουμε μια καλύτερη εμφάνιση. Πήραμε ριμπάουντ, αλλά δεν παίξαμε άμυνα, ήμασταν άστοχοι και τελικά ήταν απλά αδύνατον να κάνουμε κάτι καλύτερο. Ίσως αν έμπαιναν τα πρώτα σουτ που επιχειρήσαμε τα πράγματα να ήταν καλύτερα για εμάς. Ελπίζω ότι θα παρουσιάσουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο απέναντι στο Ισραήλ αύριο. Η ελληνική ομάδα είναι πολύ πολύ καλύτερη από εμάς και σίγουρα δεν έχει να κάνει η ήττα μας με το γεγονός ότι φτάσαμε στην Πολωνία μόλις την προηγούμενη μέρα. Επιπλέον τα συμβόλαια των παικτών των δύο ομάδων δεν συγκρίνονται. Αν είχαμε και εμείς ως χώρα 5 εκατομμύρια πληθυσμό ίσως κάναμε κάτι διαφορετικό. Επιπλέον η Ελλάδα ήταν πολύ συγκεντρωμένη στο παιχνίδι της. Είναι καλύτερη ομάδα και δεν είχαμε καμία ελπίδα να κάνουμε την έκπληξη. Ήταν δύσκολο να σταματήσουμε τον Σπανούλη, που μας έκανε μεγάλη ζημιά. Μακάρι να είχα έναν παίκτη όπως τον Νίκο Ζήση, για να τον βάλω να τον μαρκάρει. Δυστυχώς δεν έχω έναν τέτοιο παίκτη. Σε ότι αφορά το γεγονός ότι ο Μάσεϊ δεν ήταν στην αρχική πεντάδα, θα πω ότι δεν σημαίνει τίποτα. Δεν έχουμε συγκεκριμένη πεντάδα. Δεν είναι το ΝΒΑ εδώ. Δεν είναι η πρώτη φορά που ήρθε από τον πάγκο.
Ο Τζερεμάια Μάσεϊ από την πλευρά του τόνισε: «Ήταν πολύ δύσκολο αυτό το παιχνίδι. Χάσαμε πολλά σουτ, παίξαμε φρικτή άμυνα και αξίζαμε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν μας επηρεάζει αυτή η ήττα εν όψει της συνέχειας. Είχαμε μια άσχημη βραδιά, αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι έχουμε καλή ομάδα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».