Οι δηλώσεις των Τρινκιέρι – Περπέρογλου

Μετά την αναμέτρηση με την Μ.Βρετανία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αντρέα Τρινκιέρι, δήλωσε:
«Υπάρχουν τρία πράγματα τα οποία πονάνε την ομάδα. Το ένα είναι όταν χάνουμε την προσήλωση μας στο παιχνίδι, το δεύτερο είναι ότι δεν είμαστε σταθεροί 40 λεπτά και το τρίτο η επιπλέον πίεση που θέλουν κάποιοι να βάλουν στους ώμους μας.

Για τα δύο πρώτα θα δουλέψουμε για το τρίτο όμως χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων. Αυτή η ομάδα είναι θησαυρός για όλους και πρέπει να την προστατεύσουμε. Όλοι οι παίκτες να ξέρετε ότι είναι αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.
Για το Ευρωμπάσκετ πρέπει τώρα να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο. Έχουμε να δώσουμε 6 παιχνίδια σε έξη μέρες και όπως κάναμε και εδώ θα τα «μοιράσουμε» στους παίκτες. Σήμερα παίξαμε καλύτερα και είχαμε πολύ μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο ο οποίος γέμισε το κλειστό και ήταν υπέροχος. Το κλειστό είναι εξαιρετικό. Περάσαμε πολύ καλά και θα δούμε τι θα γίνει το μέλλον σε σχέση με την κάθοδο μας και πάλι στο Ηράκλειο».

Στράτος Περπέρογλου

«Υπήρχε μεγαλύτερη διάθεση. Εμείς ανεξαρτήτως αντιπάλου πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, χωρίς να υποτιμάμε κανένα. Πρόκειται για φιλικά προετοιμασίας, οι μέρες πλησιάζουν, οπότε δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Ο στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι όταν θα πρέπει. Για αυτό δουλεύουμε όλες αυτές τις μέρες, για να είμαστε έτοιμοι, την περίοδο που πρέπει.

Είχε αρκετό κόσμο και στα δύο φιλικά. Πιστεύω ότι ο κόσμος ευχαριστήθηκε που είδε την ομάδα από κοντά και ελπίζω να γίνονται ανάλογα παιχνίδια και σε άλλες επαρχιακές πόλεις, γιατί η επαρχία διψάει για μπάσκετ.

Όλα τα παιδιά που είναι στην ομάδα έχουν μάθει να ζουν με την πίεση. Και στους συλλόγους και στην Εθνική ομάδα πάντα υπάρχει πίεση και είναι μέρος του πρωταθλητισμού.
Ολοι παλεύουμε για να είμαστε στην δωδεκάδα, ο προπονητής είναι υπεύθυνος για να φτιάξει την ομάδα και πιστεύω πως από την αρχή της προετοιμασίας όλοι δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».