Μπάουερμαν: «Η Ελλάδα έχει τεράστια παραγωγή παικτών»

Εντυπωσιασμένος από τον αριθμό παικτών που «παράγει» το ελληνικό μπάσκετ, το οποίο πρωταγωνιστεί συνεχώς στα πρωταθλήματ α των μικρών ηλικιών και όχι μόνο, δήλωσε ο Ντιρκ Μπάουερμαν. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας Ανδρών της Γερμανίας συνόδευσε την αποστολή του συγκροτήματος Νέων Ανδρών της χώρας του στη Ρόδο για να δει τη νέα γενιά της «νασιονάλμανσαφτ».
«Η Ελλάδα έχει τεράστια παραγωγή παικτών. Βλέπουμε ότι κάθε χρόνο οι μικρές εθνικές ομάδες της χώρας πρωταγωνιστούν και αναδεικνύονται πολλά ταλέντα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Δυστυχώς εμείς αν και έχουμε πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό δεν έχουμε μέχρι τώρα αντίστοιχη παραγωγή. Τα περισσότερα παιδιά προτιμούν να παίζουν ποδόσφαιρο. Βλέπουμε πάντως πως ειδικά τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται στη Γερμανία με το μπάσκετ, κάτι που φαίνεται και από τον αριθμό των φιλάθλων που πηγαίνει στο γήπεδο. Ελπίζω τα επόμενα χρόνια να φανεί αυτό και σε αγωνιστικό επίπεδο. Μάλιστα έχω ήδη καλέσει 4-5 από τα παιδιά που βρίσκονται στη Ρόδο στην προετοιμασία της εθνικής Ανδρών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας».
Έχοντας περάσει από τον πάγκο του Απόλλωνα Πάτρας και της Δάφνης ο Ντιρκ Μπάουερμαν δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή για να εργαστεί στην Ελλάδα. «Γιατί όχι; Ήταν πολύ ωραία όταν ήμουν εδώ. Πάντως αυτή τη στιγμή έχω συμβόλαιο με τη γερμανική ομοσπονδία μέχρι το 2013 και έχουμε θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα για το μέλλον», τόνισε.