Γυναικών: Αύριο με Ισπανία

 Ο αρχικός στόχος, που ήταν η πρόκριση στις δώδεκα καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ της Λετονίας είναι πλέον πραγμα τικότητα για την εθνική ομάδα των γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από σήμερα το μεσημέρι βρίσκεται στη Ρίγα (έφυγε το πρωί από τη Λεπάγια) και αύριο στις 5.45μ.μ. θα αντιμετωπίσει στο Ρίγα Αρένα την Ισπανία στον πρώτο του αγώνα στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Μίσσας αναφορικά με τον αυριανό αγώνα με αντίπαλο την Ισπανία τόνισε: “Η Ισπανία είναι μια ομάδα με πλουραλισμό στο ρόστερ της, υποψήφια για ένα μετάλλιο και με ένα μεγάλο πλεονέκτημα, την ταχύτητα ανάπτυξης. Ο βασικός μας στόχος είναι αυτό να το σταματήσουμε και να αναγκάσουμε την αντίπαλό μας να πάει το παιχνίδι στο πέντε εναντίον πέντε.
Αν αλλάξουμε το ρυθμό και τα ριμπάουντ και μεταφέρουμε το παιχνίδι στα αδύνατα σημεία της, πιστεύω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη”.
Από την πλευρά της η Τούλα Καλέντζου σημείωσε: “Η Ισπανία είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι στο τελευταίο πανευρωπαϊκό αγωνίστηκε στον τελικό. Τη χαρακτηρίζει η ταχύτητα, το γρήγορο μπάσκετ και τα μεγάλα σκορ. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να την βγάλουμε από το ρυθμό της. Στον αγώνα με τη Λετονία, αποδείξαμε ότι κανένα ματς δεν είναι αχτύπητο. Και ο τρόπος παιχνιδιού της Ισπανίας μοιάζει με αυτό της Λετονίας. Αν κάνουμε αυτά που έχουμε πει πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα”.
Η εθνική γυναικών προπονήθηκε σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο όπου αύριο στις 5.45μ.μ. θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.
Στα άλλα ματς του ομίλου της εθνικής είναι: (3.15μ.μ.) Πολωνία – Σλοβακία και (8.30μ.μ.) Τσεχία – Λετονία

Η βαθμολογία του Ε’ Ομίλου
1. Λετονία 4 (156-120)
2. Ισπανία 4 (137-113)
3. Σλοβακία 3 (119-129)
4. Πολωνία 3 (114-146)
5. Ελλάδα 2 (128-132)
6. Τσεχία 2 (117-131)