Μανουσέλης: «Δίπλα στα παιδιά»

Η Εθνική Παίδων τερμάτισε στη δεύτερη θέση του τετάρτου ομίλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που συνδιοργανώνουν Λιθουανία κα ι Λετονία και τη Δευτέρα ρίχνεται στη μάχη της δεύτερης φάσης. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μάνος Μανουσέλης, έκανε έναν μίνι απολογισμό των τριών πρώτων αγώνων και μίλησε για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

«Τα δύο πρώτα παιχνίδια απέναντι σε Πολωνία και Τσεχία τα διαχειριστήκαμε καλά και ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι σε άμυνα κι επίθεση ακολουθώντας το πλάνο που είχαμε. Στο τρίτο παιχνίδι απέναντι στη Γαλλία ξεκινήσαμε πολύ καλά, αλλά στη συνέχεια δεν αντιδράσαμε σωστά σε συγκεκριμένα θέματα που προέκυψαν στη διάρκεια του αγώνα. Για παράδειγμα, ένας συγκεκριμένος παίκτης των αντιπάλων, ο Ντουσουγιέ, είχε στα δύο πρώτα παιχνίδια 0/8 τρίποντα και απέναντι σε μας είχε 5/7. Η διαφορά των έντεκα πόντων (70-59) είναι πλασματική και δημιουργήθηκε στο τέλος, αφού μέχρι τα τελευταία δύο ή τρία λεπτά ήμασταν πίσω με 2-4 πόντους. Το θέμα είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ήττα ως δίδαγμα για τη συνέχεια», τόνισε.

Η συνέχεια προμηνύεται ακόμη πιο δύσκολη και απαιτητική. «Θα αντιμετωπίσουμε δυνατές ομάδες και στη δεύτερη φάση, τη Σερβία, τη Γερμανία και τη Λιθουανία. Κάθε ματς έχει ιδιαιτερότητες και δυσκολίες. Προσπαθούμε να βάλουμε τα παιδιά στο πνεύμα της διοργάνωσης, γιατί είναι συνεχή τα παιχνίδια. Μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε δώσει έξι ματς σε επτά μέρες και πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά να ανταποκριθούν σωματικά, γιατί η κόπωση είναι μεγάλη και δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιους ρυθμούς, αλλά και ψυχολογικά, γιατί μετά από μία νίκη μπορεί να νιώσεις Θεός και μετά από μία ήττα να είσαι στα… Τάρταρα. Γι’ αυτό θέλουμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά. Είναι παίκτες με ταλέντο, δυνατότητες και προοπτική. Αυτή η διοργάνωση θα τους βοηθήσει πολύ να δουν κάποιες αδυναμίες και να εξελιχθούν. Σκοπός μας είναι να βγουν παιδιά που θα σταδιοδρομήσουν στο μπάσκετ και αργότερα θα στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών», πρόσθεσε ο Μάνος Μανουσέλης.