Βασιλακόπουλος: «Νέο σύνθημα η παραγωγή και εξαγωγή ταλέντων»

Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε για την κοπή της βασιλόπιτας της ΕΚΑΣΘ ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Παναγιώτη Τσαγκρώνη. Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο κ. Βασιλακόπουλος μίλησε με τους δημοσιογράφους της πόλης και αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα της επικαιρότητας.
Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε ότι πάντα χαίρεται ιδιαίτερα όταν βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη καθώς θυμάται τα παλιά με καλούς και αγαπημένους φίλους. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην οικονομική δυσχέρεια τονίζοντας ότι «επηρεάζει ιδιαίτερα τα σωματεία που είναι η βάση του αθλητισμού».
Ακόμη μίλησε με αριθμούς για την μεγάλη μείωση της επιχορήγησης περίπου στο μισό, ιδιαίτερα τα τελευταία οκτώ χρόνια, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι μόνο με εθελοντική εργασία μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Ανέφερε ότι το Ελληνικό μπάσκετ είναι πολύ καλά θεμελιωμένο.
«Μοναδική διέξοδος είναι η παραγωγή και η εξαγωγή ταλέντων και αυτό πρέπει να είναι το νέο σύνθημα. Πιστεύω ότι θα προσαρμοστούμε θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα επανέλθουμε δριμύτεροι», δήλωσε.
Για το αθλητικό νομοσχέδιο ανέφερε ότι μετά από δυναμική παρέμβαση της ΕΟΚ πήγαμε στη Βουλή και συζητήσαμε με την αρμόδια επιτροπή. «Οι διατάξεις του νομοσχεδίου είναι σε σωστή κατεύθυνση αλλά πρέπει να εφαρμοστούν. Μας είπαν ότι θέλουμε να αναλάβουμε την Α1. Κανείς δεν κόπτεται να πάρει την ευθύνη για μια διοργάνωση που θα μας δημιουργήσει μόνο νέα προβλήματα».
Σε ερώτηση για την αποχώρηση των αδελφών Γιαννακόπουλου από τον Παναθηναϊκό δήλωσε ότι αυτό θα έχει επίπτωση στο σωματείο και στην εκπροσώπηση της Ελλάδας μέσω του συλλόγου αυτού στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Για την Εθνική ομάδα ανέφερε ότι θέλουμε να κάνουμε ένα παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, αλλά θα πρέπει να βρεθεί και η κατάλληλη ημερομηνία καθώς η προετοιμασία θα διεξαχθεί με πολλά εμπόδια. Σε ότι αφορά τους παίκτες που δεν έδωσαν το παρών πέρυσι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανέφερε ότι δεν υπάρχουν αποκλεισμοί. Ο κ. Βασιλακόπουλος τελείωσε αφήνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα. «Πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή παρουσία στο προολυμπιακό τουρνουά και θα είμαστε παρόντες στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Όλα τα προβλήματα που υπάρχουν θα ξεπεραστούν».