Ζούρος: «Θα δώσουμε και την ψυχή μας»

Περήφανος για την πορεία της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λιθουανίας και βέβαιος πως η ομάδα του θα κάνει το καλ ύτερο δυνατό στον προημιτελικό της Πέμπτης απέναντι στη Γαλλία δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Ζούρος, κατά την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής από το Βίλνιους για το Κάουνας.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα παιδιά. Πριν ξεκινήσουμε, λίγοι πίστευαν πως θα φτάναμε στο Κάουνας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί είμαστε στην οκτάδα, τη στιγμή που έχουν μείνει εκτός προημιτελικών ομάδες όπως η Τουρκία, που είναι δευτεραθλήτρια κόσμου, η Γερμανία και η Κροατία», τόνισε.

Για τον αγώνα της Πέμπτης είπε: «Τώρα έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι απέναντι σε μία δυνατή ομάδα σαν τη Γαλλία. Οι παίκτες μου θα τα δώσουν όλα. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό, γιατί είναι πραγματικοί μαχητές και είμαι περήφανος που συνεργάζομαι μαζί τους. Υποσχόμαστε στους Έλληνες φιλάθλους να δώσουμε και την ψυχή μας στο γήπεδο».

Αναφορικά με την προετοιμασία της ελληνικής ομάδας, δήλωσε: «Είμαστε σε καλό δρόμο για το ματς της Πέμπτης. Έχουμε δουλέψει ήδη αρκετά κομμάτια γι’ αυτό το παιχνίδι και θα συνεχίσουμε σήμερα και τις επόμενες ημέρες. Επαναλαμβάνω, έστω κι αν γίνομαι κουραστικός, πως όλα ξεκινούν από την άμυνα. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτό το κομμάτι και μόνο αν έχουμε καλή απόδοση στην άμυνα θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Τέλος, σχολιάζοντας την ήττα της Γαλλίας από την Ισπανία, ανέφερε: «Εμείς έχουμε σαν αρχή να μη διαλέγουμε αντιπάλους. Οι Γάλλοι, όπως φάνηκε από τον αγώνα της Κυριακής απέναντι στην Ισπανία, επέλεξαν να παίξουν με μας. Θα δούμε αν έπραξαν σωστά ή όχι».