Ζούρος: «Το πάθημα έγινε μάθημα»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Ζούρος, μίλησε για τον αγώνα της Δευτέρας απέναντι στη Γεωργία, αλλά και τη συνέχεια της Εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λιθουανίας.

«Θέλουμε τη νίκη επί της Γεωργίας, όχι μόνο για ψυχολογικούς λόγους. Η χθεσινή ήταν μια κακή βραδιά. Δικαιούμαστε μια κακή βραδιά. Νομίζω πως βγήκε η πίεση από το μυαλό των παικτών μετά από τρία πολύ καλά παιχνίδια και τρεις σημαντικές νίκες.  Η πρόκριση για την οκτάδα που είχε έρθει πριν από το παιχνίδι χαλάρωσε το μυαλό και τα πόδια των παικτών. Αυτό που θέλω είναι να βελτιώνουμε πάντα την άμυνά μας. Σε αυτό το κομμάτι δίνω έμφαση. Είμαι ικανοποιημένος γιατί τα παιδιά καταλαβαίνουν πάντα, είναι πολύ σοβαροί και συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Φτάσαμε στα προημιτελικά άξια, αλλά θέλουμε τη νίκη κόντρα στη Γεωργία που είναι μία περίεργη ομάδα, που παίζει ασυνήθιστο μπάσκετ. Πρέπει να φρεσκαριστούμε για να είμαστε έτοιμοι για το Κάουνας. Η ομάδα χτίστηκε φέτος για να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Ακόμη κι αν κερδίζαμε χθες, πάλι τρίτοι θα καταλήγαμε. Σημασία έχει να είμαστε σοβαροί μέχρι το τέλος και να κρατήσουμε την εικόνα που έχουμε δημιουργήσει και το σεβασμό που έχουμε κερδίσει».

Για το πρόγραμμα της ομάδας είπε: «Δεν υπάρχει σκέψη για το πότε θα παίξουμε, ούτε μπορούμε να αλλάξουμε το πρόγραμμα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πιστεύω πως το χθεσινό πάθημα μάς έγινε μάθημα. Πρέπει να είμαστε πάντα σοβαροί. Είμαστε ομάδα, είμαστε όλοι μαζί και είμαστε όλοι αγαπημένοι. Είμαι πολύ χαρούμενος που δουλεύω στην Εθνική ομάδα, για το κλίμα και το μέλλον αυτής της ομάδας. Η ομάδα αυτή είναι ήδη πετυχημένη. Αν μας αξιώσει ο Θεός μπορούμε να φτάσουμε και αρκετά ψηλότερα». 

Βασίλης Ξανθόπουλος: «Θέλουμε τη νίκη απέναντι στη Γεωργία για να επιστρέψουμε στις νίκες, γιατί είχαμε μία κακή παρένθεση απέναντι στη Ρωσία. Ο προημιτελικός θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι. Η πορεία της ομάδας μέχρι τώρα είναι πετυχημένη, αν εξαιρέσουμε δύο ματς και ιδιαίτερα αυτό με τα Σκόπια. Όμως δεν σταματάμε εδώ, έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι στον όμιλο και δύο νοκ άουτ ματς στη συνέχεια».

Κώστας Παπανικολάου: «Μπορεί το ματς με τη Γεωργία να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά θέλουμε τη νίκη. Χθες κάναμε ένα κακό παιχνίδι και θέλουμε να παρουσιάσουμε το πραγματικό μας πρόσωπο. Δεν κοιτάζουμε ακόμη τον προημιτελικό, που θα είναι σε κάθε περίπτωση δύσκολο παιχνίδι».