Εθνική Ανδρών: Άφιξη στο Βίλνιους

Στο Βίλνιους, όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες της δεύτερης φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Λιθουανίας, βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης η Εθνική.

Ο αρχηγός της ομάδας, Αντώνης Φώτσης, λίγο μετά την άφιξη της αποστολής στην πρωτεύουσα έκανε έναν σύντομο απολογισμό της πρώτης φάσης και μίλησε για τη συνέχεια.

«Πετύχαμε τον πρώτο στόχο, που ήταν η πρόκριση στη δεύτερη φάση, αλλά ήρθαμε εδώ για να προχωρήσουμε κι άλλο στη διοργάνωση. Κάναμε συνολικά τέσσερα καλά παιχνίδια, με εξαίρεση αυτό απέναντι στα Σκόπια. Είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμη», τόνισε.

Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τη Σλοβενία, τη Ρωσία και τη Γεωργία. «Εδώ που φτάσαμε δεν θα μας χαριστεί τίποτα. Τα παιχνίδια ήταν δύσκολα και στην πρώτη φάση, αλλά τώρα θα είναι ακόμη δυσκολότερα. Έχουμε μπροστά μας τρεις δυνατούς αντιπάλους. Κάθε ομάδα για να έχει φτάσει στους δώδεκα σημαίνει πως είναι αξιόλογη και κανείς αντίπαλος δεν θα είναι εύκολος. Θα πρέπει να κοιτάξουμε όμως πρώτα τη δική μας ομάδα, να βελτιωθούμε σε κάποιους τομείς και να παρουσιαστούμε έτοιμοι».

Όσο για τι θα πρέπει να κρατήσει και τι να αφήσει πίσω της από τα παιχνίδια της πρώτης φάσης η Εθνική, ο Αντώνης Φώτσης είπε: «Βγάλαμε αρκετά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι μας. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι η διάρκεια, δηλαδή να αποδίδουμε καλά για μεγαλύτερα διαστήματα του αγώνα και να εξαλείψουμε ή τουλάχιστον να περιορίσουμε τα νεκρά διαστήματα».

Τέλος, μιλώντας για την προσαρμογή των πολλών νέων παικτών στην Εθνική ομάδα, ο ένας από τους λίγους «παλιούς», τόνισε: «Νομίζω πως έχουμε δείξει ότι είμαστε μια ομάδα που μπορεί να πάρει βοήθεια από όλους. Από την αρχή είχαμε πει πως στηριζόμαστε στην ομαδική λειτουργία για να προχωρήσουμε. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και τα νέα παιδιά έχουν ανταποκριθεί πολύ καλά στις απαιτήσεις. Για να προχωρήσουμε στη διοργάνωση χρειαζόμαστε συνεισφορά από όλα τα παιδιά».