Ζούρος: «Κάθε ματς ξεχωριστά»

Ένα ματς σαν όλα τα υπόλοιπα, παρά τις ιδιαιτερότητες που κρύβει, είναι αυτό της Εθνικής με την ΠΓΔΜ το Σάββατο, όπως δή λωσε ο Ηλίας Ζούρος μετά την προπόνηση της ομάδας το μεσημέρι της Παρασκευής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Ζούρου:

-για το παιχνίδι με την ΠΓΔΜ: «Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Το ματς με τα Σκόπια είναι δύσκολο, γιατί είναι μία ομάδα πολύ μαχητική, στα όρια του σκληρού, με πολύ κόσμο στο πλευρό της. Είμαστε έτοιμοι, συγκεντρωμένοι κι ευελπιστώ η ομάδα να παίξει όπως περιμένουμε. Να παίξει καλή άμυνα, γιατί στην επίθεση θα βρούμε τον τρόπο».

-για τις προκλήσεις των Σκοπιανών: «Είναι ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες. Καλύτερα να μην μπούμε σε αυτό το κλίμα που θέλουν να δημιουργήσουν. Εμείς είμαστε περήφανοι για την Ελλάδα, παίζουμε για τη γαλανόλευκη και δεν πρέπει να μπούμε στο δρόμο που θέλουν να μας οδηγήσουμε. Αν αυτό συμβεί, θα έχουμε πρόβλημα».

-για  αντιμετώπιση των αντιπάλων: «Είναι δύσκολο το ανορθόδοξο σχήμα που χρησιμοποιούν τα Σκόπια, αλλά έχουμε δουλέψει κάποια σχήματα. Ο αντίπαλος έχει ψηλούς που σουτάρουν και τον ΜακΚάλεμπ που είναι πραγματική σφαίρα στην επίθεση».

-για την ομοιογένεια στην Εθνική ομάδα: «Η Σερβία ξεκίνησε πριν τρία χρόνια με τον ίδιο κορμό κι έχει αυτοματισμούς. Δεν μπορείς να έχει τόσους αυτοματισμούς όταν έχεις μία ολοκαίνουρια ομάδα και με παιδιά που δεν διαθέτουν πολλή εμπειρία. Ο χρόνος είναι λίγος και δεν λειτουργεί υπέρ ημών, αλλά μέσα από τα παιχνίδια θα γαλουχηθούμε. Η ομάδα είναι το ‘Α’ και το ‘Ω’. Έτσι κερδίζουμε κι έτσι χάνουμε. Δεν είναι τένις, είναι μπάσκετ. Παίζουν πέντε, αλλά και οι επτά που είναι στον πάγκο πρέπει να είναι έτοιμοι να μπουν ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν».