Ανακοίνωση

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης χαιρετίζει την εξέλιξη στο θέμα της αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του κλειστού γηπέδου ΟΑΚΑ και εκτιμά ότι πρόκειται για μια λύση με πολλαπλά οφέλη για τον ελληνικό αθλητισμό.

Η ΕΟΚ εκφράζει τις ευχαριστίες της στην Ελληνική Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρμόδιο Υπουργό για θέματα αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για το ειλικρινές ενδιαφέρον που έδειξαν για το θέμα και την εντατική ενασχόλησή τους με την υπόθεση που απέφερε αυτή τη λύση.

Η νέα εποχή που έχει εκκινήσει για το ελληνικό μπάσκετ, έχει πλέον και χωροταξική βάση, με την εγγυημένη και ατελή στέγαση όλων των Εθνικών ομάδων, καθώς και  των αναπτυξιακών κλιμακίων που αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον, αλλά και των διοικητικών λειτουργιών της Ομοσπονδίας στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών.

Είναι πάγια θέση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις προορίζονται για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία αθλητικών οργανισμών και είναι σημαντικό να αξιοποιούνται από τους ίδιους. Πάντα με σαφείς, διαφανείς  συμφωνίες προς όφελος τόσο της αθλητικής κοινότητας, όσο και της ίδιας της κοινωνίας.

Είναι επίσης πάγια πρόθεση της ΕΟΚ η διαρκής και αγαστή συνεργασία με όλους τους αθλητικούς φορείς, αφού μόνο από την ενωμένη και με κοινό στόχο αθλητική κοινότητα μπορεί να επιτυγχάνεται η πρόοδος και η εξέλιξη.