3

Η μελωδία της ευτυχίας

Ο προπονητή του Ροδίων Άθλησις, Αριστοτέλης Χατζηφούντας, είναι και εκπληκτικός λυράρης

Είναι από τους πλέον ανερχόμενους προπονητές μπάσκετ της Δωδεκανήσου, είναι όμως και… λυράρης, συνδυάζοντας αρμονικά τις δύο μεγάλες του αγάπες. Ο λόγος για τον προπονητή του Ροδίων Άθλησις, Αριστοτέλη Χατζηφούντα, ο οποίος καταφέρνει και συνδυάζει και τα δύο στη ζωή του, δημιουργώντας μία μοναδική ισορροπία σε όλα τα επίπεδα.

Ο 30χρονος καθηγητής φυσικής αγωγής (από τα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης) με ειδικότητα στο μπάσκετ γεννήθηκε το 1992 και έχει καταγωγή από την πανέμορφη Τήλο. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στις ακαδημίες του Διαγόρα, στον οποίο παρέμεινε μέχρι το 2010, όταν δηλαδή εισήχθη στα ΤΕΦΑΑ της Θεσσαλονίκης, από τα οποία αποφοίτησε το 2014.

Με το ανδρικό τμήμα του Ροδίων Άθλησις.

Το 2015 δημιούργησε μαζί με τον Νίκο Φραγκεσκάκη το ανδρικό τμήμα του Ροδίων Άθλησις, ενώ η αθλητική του πορεία ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο του. Αυτό, κάθε άλλο παρά τον απογοήτευσε αφού ξεκίνησε να δίνει οδηγίες από τον πάγκο και το κάνει καθημερινά με ιδιαίτερη επιτυχία. Ο Αριστοτέλης Χατζηφούντας τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο Ροδίων Άθλησις, με το οποίο φέτος έφτασε μία… ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου στην Α’ Κατηγορία Δωδεκανήσου, ενώ ο ίδιος… μοιράζει την ώρα του και με την άλλη μεγάλη… αγάπη του! Τη λύρα!

Ο νεαρός προπονητής κατάγεται από… μουσική οικογένεια έχοντας «κολλήσει το μικρόβιο» από τον πατέρα του, που του έμαθε τη λύρα, κάνοντας και τα πρώτα του βήματα στο χώρο.

Φοίτησε στο μουσικό σχολείο της Ρόδου μικρός ξεκίνησε να παίζει κιθάρα, ενώ και η λύρα μπήκε από νωρίς στη ζωή του και έκτοτε δεν την αποχωρίζεται. Φυσικά και τραγουδάει, παραδοσιακά και έντεχνα και δεν είναι λίγες οι φορές που οι αθλητές του έχουν πάει για να τον ακούσουν σε νυχτερινά μαγαζιά.

Με την αγαπημένη του λύρα.

«Είναι δύσκολο να συνδυαστούν και τα δύο, διότι για το μπάσκετ δουλεύεις όλη μέρα και η λύρα με το τραγούδι είναι τα βράδια. Αν το φέρεις όμως σε ισορροπία, μπορείς να τα καταφέρεις. Δεν μπορώ να αποχωριστώ κάποιο από τα δύο. Για να έχω ισορροπία και αρμονία στη ζωή μου, επιβάλλεται για μένα η μέρα μου να συνδυάζεται με το μπάσκετ, τη λύρα και το τραγούδι. Το μπάσκετ είναι το πάθος μου, αυτό που σπούδασα, το μικρόβιο που έχω μέσα μου και το σκέφτομαι όλη μέρα. Η μουσική είναι η ξεκούραση μου, μ’ αυτή αδειάζει το μυαλό μου», λέει ο Αριστοτέλης Χατζηφούντας ο οποίος παίζει λύρα περισσότερα από 15 χρόνια.

Δεν εγκατέλειψε ποτέ το μπάσκετ.

Και μας διηγείται μία όμορφη ιστορία από τις… μουσικές βραδιές του. «Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα όταν έρχονται οι γονείς των αθλητών ή και οι ίδιοι παίκτες μου στα live.

Νιώθω πραγματικά πιο όμορφα και οικογενειακά. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να παίζεις μπροστά στους αθλητές σου.

Κάποια στιγμή ήρθε ένας μικρός αθλητής μου στο χώρο που τραγουδούσα ο οποίος είναι πολύ ευγενικός μέσα στο παρκέ και μου είπε “βάλε ένα ζεϊμπέκικο”. Μου έχει μείνει αυτή η στιγμή».

Όλοι στον Ροδίων Άθλησις μια αγκαλιά.

Όσον αφορά στη φετινή χρονιά με το Ροδίων Άθλησις, ο 30χρονος προπονητής είπε: «Η σεζόν δεν τελείωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για μας, αφού δεν μπορέσαμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Πάντως ο στόχος μας επιτεύχθηκε και με το παραπάνω και βάλαμε τις βάσεις για να δυναμώσουμε κι άλλο το ανδρικό μας τμήμα. Αυτό δίνει και κίνητρο στους νεαρούς αθλητές των ακαδημιών».

Μάκης Δούβαλης  

EOK Magazine

Μάρτιος '23

Περιεχόμενα

Μάιος '22 - Τεύχος 5
Απρίλιος '22 - Τεύχος 4
Μάρτιος '22 - Τεύχος 3
Φεβρουάριος '22 - Τεύχος 2
Υπεύθυνος θεματολογίας: Γιώργος Βαλαβάνης
Επιμέλεια ύλης: Ανάργυρος Αργυρόπουλος

Ιανουάριος '22

Περιεχόμενα

Υπεύθυνος θεματολογίας: Γιώργος Βαλαβάνης
Επιμέλεια ύλης: Ανάργυρος Αργυρόπουλος