8

Το μπάσκετ ένωσε τον Γιώργο και τη Δήμητρα!

Οι δύο εν ενεργεία διαιτητές του Σ.Δ.Κ.Δ. που «παντρεύτηκαν» μέσα στο γήπεδο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

H μοίρα παίζει πολλές φορές όμορφα παιχνίδια και ο αθλητισμός ενώνει σε όλες τις μορφές του… Υπάρχουν στιγμές, που το μαγικό άγγιγμα από ένα… ραβδάκι, μπορεί να ενώσει ζωές και να δημιουργήσει στιγμές και καταστάσεις που θα συνοδεύσουν δύο ανθρώπους για μία ζωή. Η όμορφη ιστορία που θα σας διηγηθούμε είναι αληθινή, ρομαντική, άκρως… μπασκετική, προέρχεται από τη Ρόδο και αφορά τον Γιώργο Αντωνίου και τη Δήμητρα Μελλίνη, δύο εν ενεργεία διαιτητές του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Δωδεκανήσου.

Γνωρίστηκαν πριν από πέντε χρόνια (το 2017) στον Σ.Δ.Κ.Δ. και αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους, έχοντας μάλιστα αποκτήσει και τον μικρό Βαγγέλη, που πριν από λίγο καιρό έσβησε το πρώτο του κεράκι.

Ας συστήσουμε λοιπόν τον Γιώργο και τη Δήμητρα στο ευρύ μπασκετικό κοινό, τονίζοντας ότι η πρόταση γάμου έγινε στις 17 Ιουλίου 2020 στο ανοιχτό γήπεδο της Σκάλας στην Πάτμο, κατά τη διάρκεια του ετήσιου τουρνουά 3on3. Οι δυο τους… έπαιζαν στο τουρνουά, ο Γιώργος σταμάτησε το παιχνίδι, πήρε το… μονόπετρο και έκανε την πρόταση γάμου στην εκλεκτή της καρδιάς του. Φυσικά, η Δήμητρα είπε το ναι στον Γιώργο και ο κόσμος που βρισκόταν στο γήπεδο ξέσπασε σε… χειροκροτήματα.

Ο Γιώργος Αντωνίου με καταγωγή από την Καρδίτσα είναι πρώην αθλητής και νυν διαιτητής. Ως στρατιωτικός στο επάγγελμα, ήρθε στη Ρόδο με μετάθεση το 2006 και έπαιξε στον Ηρακλή Λάρδου, τον Ζέφυρο, την Ελπίδα Πεταλούδων και τους Αγίους Θεοδώρους Αρχαγγέλου, ενώ υπήρξε για αρκετά χρόνια αξιολογημένος διαιτητής του Σ.Δ.Κ.Δ. Τον κέρδισε η αγάπη του για τη διαιτησία, την οποία ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, «σφυρίζοντας» μάλιστα και σε πολλούς αγώνες εθνικών κατηγοριών. Βέβαια επειδή το μπάσκετ είναι… μικρόβιο, συνεχίζει να παίζει στα εργασιακά τουρνουά μπάσκετ και διακρίνεται για το φαρμακερό του τρίποντο.

Η Δήμητρα Μελλίνη φέτος βρισκόταν στο ρόστερ του Ιπποκράτη Κω στην Α2 Κατηγορία, έχοντας ξεκινήσει το μπάσκετ στην ομάδα του Ιβίσκου Ρόδου (πρόεδρος ήταν ο πατέρας της Μάκης Μελλίνης), ενώ έπαιξε στη Θεσσαλονίκη (σπούδασε και τελείωσε τη νομική…) σε Μ.Ε.Ν.Τ., Ε.Ο. Σταυρούπολης, Μακεδονικό και Μενεμένη και επιστρέφοντας στη Ρόδο, φόρεσε τη φανέλα του Διαγόρα και του Κολοσσού.

Οι σημαντικές, βέβαια, διακρίσεις της Δήμητρας είναι με την Εθνική ομάδα των κωφών γυναικών, στην οποία αγωνίζεται συνεχώς από το 2004 και σε ηλικία μόλις 13 ετών.

Έχει δηλαδή μία πορεία 18 ετών στην «επίσημη αγαπημένη», με την οποία έχει κατακτήσει τα πάντα… Κατέκτησε την πρώτη θέση στο πανευρωπαϊκούς αγώνες της Θεσσαλονίκης το 2016, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σαμψούντας το 2017, και το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πολωνίας το 2019 στο Λούμπλιν.

Το ευτυχισμένο ζευγάρι είναι έτοιμο πλέον να ανέβει (και) τα σκαλιά της εκκλησίας.

Η γνωριμία τους έγινε το 2017 στον Σ.Δ.Κ.Δ. και είναι μαζί από τις 5 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, έχοντας επισημοποιήσει τη σχέση τους, με πολιτικό γάμο. Ο μικρούλης Βαγγέλης είναι ο «καρπός» του έρωτα τους και όπως είναι εύλογο τους έχει κλέψει την καρδιά από την πρώτη στιγμή. Στις 28 Αυγούστου το ζευγάρι θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας και θα βαφτίσει τον γιο του, περιμένοντας τους συγγενείς και φίλους. Το μπάσκετ ένωσε τη ζωή δύο νέων και φιλόδοξων ανθρώπων, σε μία πολύ όμορφη και ξεχωριστή ιστορία…

Μάκης Δούβαλης

EOK Magazine

Νοέμβριος '22

Περιεχόμενα

Μάιος '22 - Τεύχος 5
Απρίλιος '22 - Τεύχος 4
Μάρτιος '22 - Τεύχος 3
Φεβρουάριος '22 - Τεύχος 2
Υπεύθυνος θεματολογίας: Γιώργος Βαλαβάνης
Επιμέλεια ύλης: Ανάργυρος Αργυρόπουλος

Ιανουάριος '22

Περιεχόμενα

Υπεύθυνος θεματολογίας: Γιώργος Βαλαβάνης
Επιμέλεια ύλης: Ανάργυρος Αργυρόπουλος