Ανδρών, Τουρκία-Ελλάδα: Δηλώσεις Μανωλόπουλου-Παπανικολάου

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και ο Κώστας Παπανικολάου έδωσαν το “παρών” στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της Ελλάδας επί της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας, Σωτήρης Μανωλόπουλος, δήλωσε: «Πιστεύω πως ήταν μια τεράστια νίκη σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα, σε ένα γεμάτο γήπεδο. Ήταν πολύ δύσκολο το έργο μας, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Καταφέραμε να παίξουμε καλά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες μου, γιατί έδωσαν την καρδιά τους, το 100%, όπως και τους συνεργάτες μου. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, δεν έχει να κάνει με τη διαφορά που πήραμε. Ήταν ένα διάστημα που βάζαμε τα σουτ. Στην τέταρτη περίοδο δεν βάζαμε τα σουτ και πανικοβληθήκαμε. Πάντως καταφέραμε να πάρουμε μια σπουδαία νίκη που θα μας βοηθήσει στη συνέχεια».

Ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε: «Παίξαμε σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα, όπως και στην έδρα μας την Παρασκευή. Φάνηκε αυτές τις τρεις μέρες πώς πρέπει να είναι ο αθλητισμός, αλλά και ο κόσμος. Όχι με πόλεμο! Ακολουθήσαμε το πλάνο του προπονητή, το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και πιστεύω πως εμείς βγάλαμε κάποιες φάσεις που δεν έβγαλε η Τουρκία. Χαίρομαι για τη νίκη μας και εύχομαι καλή συνέχεια στην Τουρκία».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας, Ορούν Ενέ, τόνισε: «Είμαστε στενοχωρημένοι, γιατί είχαμε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο γήπεδο και μεγάλη υποστήριξε. Τα ματς με την Ελλάδα είναι σημαντικά για την κουλτούρα μας. Είναι δυνατός αντίπαλος, καλή ομάδα και πρέπει να τους σεβαστούμε. Έχουν καλούς παίκτες και καλή οργάνωση. Θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά δεν είχαμε αρκετή ενέργεια για να τα καταφέραμε. Δείξαμε στην αρχή του αγώνα πως μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά κάναμε πολλά λάθη και δώσαμε πολλά εύκολα καλάθια. Αυτό επηρέασε την αυτοπεποίθησή μας. Αρχίσαμε άσχημα την τελευταία περίοδο και αυτό μας στοίχισε. Στην τέταρτη περίοδο βγήκαμε πιο επιθετικά στο παρκέ, πλησιάσαμε στους δύο πόντους, αλλά δεν τα καταφέραμε. Το πρόγραμμα ήταν βαρύ για τους παίκτες και δεν είχαμε ενέργεια κάνοντας κακές επιλογές στο φινάλε. Δεν είναι εύκολο να παίζεις σε αυτά τα παράθυρα. Αν είχαμε κερδίσει την Παρασκευή, θα ήταν διαφορετικό το παιχνίδι σήμερα. Είναι λογικά τα σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι λόγω της έλλειψης φρεσκάδας από τους παίκτες».

Από πλευράς παικτών της Τουρκίας, ο Σαντίκ Καμπατσά είπε: «Δεν μπορέσαμε να παίξουμε το μπάσκετ που θέλαμε και είχαμε σχεδιάσει, ούτε να βγάλουμε την ενέργεια που είχαμε την Παρασκευή. Γι’ αυτό χάσαμε… Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους που ήρθαν στο γήπεδο και μας υποστήριξαν».