Μερμίγκης: «Πίστεψα ότι θα το βάλω και το έβαλα»

Ο σημερινός αγώνας της Εθνικής Εφήβων είχε πολλούς και διαφορετικούς μικρούς ήρωες και ίσως ήταν και το πιο σημαντικό. Υπήρχε ο Μπαζίνας με το double double, ο Ρούμογλου με τα τρίποντα, ο Οικονομίδης με το λέι απ που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, αλλά συνήθως εντονότερα μένει στο μυαλό αυτός που θα πάρει το τελευταίο σουτ. Στην περίπτωση αυτή ήταν ο Γιάννης Μερμήγκης που σφράγισε με ένα τρίποντο τη νίκη επί της Εσθονίας στην παράταση.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη παλέψαμε και οι δέκα, ο καθένας ξεχωριστά και στο κομμάτι του», τονίζει ο Μερμήγκης και συνεχίζει: «Παλέψαμε και γατο δύο παιδιά που δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν σήμερα. Το ότι είμαστε 10 ήταν δύσκολο, αλλά πήραμε τη νίκη μεψυχή κυρίως».

Αν πιστεύετε πως έχει μείνει στο τελευταίο σουτ, κάνετε λάθος. Η κουβέντα για τα όσα έκανε στο παρκέ ξεκινά από πολύ διαφορετικό σημείο: «Δεν μπόρεσα να βοηθήσω τόσο όσο θα ήθελα και δεν έδωσα αυτά που περίμενα να δώσω. Ήμουν άστοχος πολύ, είχα κακές επιλογές στην κανονική περίοδο. Στο τελευταίο σουτ ήμουν συγκενρωμένος, πίστεψα στον εαυτό μου, η πάρας του Νάσου (Μπαζίνα) ήταν πολύ καλά και απλά σκέφτηκα ότι θα το βάλω και το έβαλα».

Είναι η λογική του σουτέρ λίγο, που ξεχνά τα προηγούμενα και σκέφτεται το επόμενο: «Ξέχασα ότι είχε γίνει τα προηγούμενα λεπτά. Σκέφτηκα μόνο να βοηθήσω, να χαρίσω τη νίκη στην ομάδα. Θα ήταν ο δικός μου τρόπος να προσφέρω, η δική μου βοήθεια».

Όλα αυτά σε ένα παιχνίδι στο οποίο η Ελλάδα βρέθηκε ακόμη και με δέκα πόντους πίσω ή που ήταν στο -5 με 30’’ για τη λήξη. Άλλη ομάδα θα τα είχε παρατήσει: «Δεν πιστεύω ότι υπήρξε στιγμή που πιστέψαμε ότι θα χάσουμε. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας, με την ψυχή και το μυαλό κερδίσαμε τον αντίπαλο. Τώρα για εμάς το ζητούμενο είναι να είναι μαζί μας και τα δύο παιδιά που δεν μπόρεσαν σήμερα, να βοηθήσουν κι αυτά, να έχουμε περισσότερες λύσεις. Χαρήκαμε σήμερα, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε τη συνέχεια πλέον».