Τανούλης: «Ήταν πάντα στόχος και κίνητρο η Εθνική Ομάδα»

Ο Γιώργος Τανούλης είναι από τους παίκτες αυτής της Εθνικής Νέων Ανδρών που κάνει πρώτη φορά την εμφάνισή τους σε μια τελική δωδεκάδα και σε μια διοργάνωση. Ο Έλληνας σέντερ είναι ένα από τα μέλη αυτής της ομάδας που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις. Απόψε, στη νίκη επί του Ισραήλ, σημείωσε 20 πόντους, είχε επτά ριμπάουντ, αλλά και πέντε ασίστ σε 33’22’’. Όλα αυτά με την ελληνική ομάδα να αντιδρά μετά την ήττα από το Βέλγιο: «Η αλήθεια είναι μετά από ήττες η ομάδα ή γίνεται καλύτερη ή διαλύεται εντελώς», τόνισε ο Τανούλης για να προσθέσει: «Η ομάδα αυτή λοιπόν έδειξε πως έχει μέταλλο και ψυχή. Διεκδικήσαμε τη νίκη και δεν τους αφήσαμε καθόλου να πιστέψουν, ούτε σε μία στιγμή, με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά, πως μπορούν να προσπεράσουν και να νικήσουν».

Ο ίδιος φτάνει εδώ, όπως οι περισσότερους από τους «μικρούς» διεθνείς με ελάχιστα παιχνίδια στα πόδια τους και στο τουρνουά καλούνται να δώσουν συνεχόμενα και δύσκολα ματς: «Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε μεγάλο χρόνο συμμετοχής, αλλά ευτυχώς ανήκω σε ένα πρόγραμμα που δουλεύουμε εντατικά όλη τη χρονιά και σωματικά βρίσκομαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ήταν κάτι που με βοήθησε να ανταπεξέλθω. Θέλω να νιώθω σημαντικός, παρά το ότι είναι η πρώτη χρονιά στην Εθνική Ομάδα».

Για τον ίδιο είναι τα γαλανόλευκα σημαίνουν πολλά: «Ήταν πάντα στόχος μου να βρεθώ εδώ, γιατί πάντα κοβόμουν στις μικρότερες εθνικές ομάδες. Ήταν για μένα στόχος και κίνητρο. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και μπορώ να βοηθήσω».

Μια νίκη αύριο (24/7, 18.00) επί της Σλοβενίας θα φέρει την ελληνική ομάδα στην κορυφή του ομίλου στην Κρήτη. Θα είναι ο ιδανικός επίλογος για μια ομάδα που δείχνει να είναι και καλή παρέα: «Είμαστε καλή παρέα και την… κούπα θα την πάρουμε αν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι!»