Αγραβάνης – Καλαϊτζάκης: Οι «μικροί» της Εθνικής Ομάδας

«Είναι περηφάνεια για κάθε αθλητή να εκπροσωπεί τη χώρα του, είναι η μεγαλύτερη τιμή να παίζεις μπάσκετ για τη χώρα που αγαπάς» τόνισε ο Αγραβάνης για να προσθέσει στο ίδιο μήκος κύματος ο Καλαϊτζάκης: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή να είσαι στην Εθνική Ανδρών. Όποιος αθλητής παίζει μπάσκετ και θέλει να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο είναι κάτι που θέλει να ζήσει. Είναι πολύ σημαντικό να αγωνίζεσαι για τη χώρα σου».

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Ομάδας σε αυτό το πρώτο παράθυρο στο δρόμο για το Ευρωμπάσκετ 2021 είναι η Βουλγαρία και η Βοσνία Ερζεγοβίνη με τους δύο συμπαίκτες πλέον στα… μπλε να συμφωνούν: «Βοηθά πως θα είναι ένα δίδυμο σύνολο αγώνων στο οποίο οι αντίπαλοι δεν θα είναι με γεμάτο ρόστερ. Αυτό που θέλουμε όπως και να έχει είναι να κάνουμε το καθήκον μας και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Κοινό σημείο για τους δύο η… οικογενειακή παράδοση. Ο Γιάννης θα έχει για πρώτη φορά στο πλευρό του τον Δημήτρη, τον μεγαλύτερο αδελφό του, ενώ ο Γιώργος, έχει αγωνιστεί με τον Παναγιώτη στις «μικρές» εθνικές και πλέον εύχεται να τον δει στο πλάι του και στην Ανδρών.

«Είναι λίγο περίεργο γιατί ποτέ δεν έχει τύχει να παίξουμε στην ίδια ομάδα, πολύ δε περισσότερο στην Εθνική Ανδρών», τονίζει ο Αγραβάνης για να προσθέσει: «Πιστεύω πως θα είναι μια πολύ ωραία εμπειρία». Mε τον Καλαϊτζάκη να βάζει τον επίλογο: «Έχουμε παίξει στις μικρές εθνικές με τον Παναγιώτη και να είμαστε καλά, πρώτα ο Θεός, να συνεχίσουμε και τη σκληρή δουλειά και θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον».

* https://www.youtube.com/watch?v=IGwNZEOmRJI&feature=youtu.be