Ματαλιωτάκης: «Στόχος μου να μην κάνουμε ήττα στο δεύτερο γύρο»

Γεννημένος στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Μανώλης Ματαλιωτάκης έχει μάθει να βάζεις υψηλούς στόχους και να τους υλοποιεί. Ο 26χρονος φόργουορντ μιλάει για την προσπάθεια που καταβάλει φέτος ο Έσπερος Καλλιθέας για να ανέβει στην Α2 κατηγορία.  

 

Ποιος ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που σε έφερε φέτος στον Έσπερο Καλλιθέας;  

«Στον Έσπερο ήρθα γιατί και ο προπονητής και ο κ. Μοσχόπουλος από τη διοίκηση με έκαναν να δω ότι η ομάδα έχει βλέψεις ανόδου. Δεν ασχολήθηκα καν με ομάδες που δεν είχαν αυτό τον στόχο. Ο Έσπερος έχει έμπειρους παίκτες όπως ο Μαγκουνής και ο Ντακούλιας που έχουν πολλά χρόνια μπάσκετ στα πόδια τους, και είναι μια μοναδική εμπειρία να παίζω με αυτά τα παιδιά. Οι παίκτες μεταξύ μας εντός και εκτός είμαστε μια παρέα, δεν έχουμε κανένα απολύτως θέμα που να μας δυσκολεύει στο να πετύχουμε τους στόχους μας».  

 

Παραμένετε στο… τρενάκι ανόδου μαζί με άλλες 3-4 ομάδες. Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρετε;

«Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η ομάδα θα ανέβει στη Α2. Προσωπικός μου στόχος είναι η ομάδα μου να μην χάσει ούτε ένα παιχνίδι στον δεύτερο γύρο. Ξέρω ότι ακούγεται ίσως υπερβολικό, αλλά το έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να πάμε σε οποιαδήποτε έδρα και να κερδίσουμε, εκτός από το γεγονός ότι έχουμε χάσει 1-2 παιχνίδια κάτω από περίεργες συνθήκες. Πιστεύω ότι είναι τυχαίο ότι είμαστε σε αυτή τη θέση και χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τις άλλες ομάδες, η ομάδα μας έχει βάθος, ταλαντούχα παιδιά, δύο παίκτες σε κάθε θέση, κάτι δεν υπάρχει σε άλλη ομάδα, έχουμε προπονητές, βοηθούς, δεν έχουμε κάτι που να μας λείπει και αυτό σίγουρα μας βοηθάει να πετυχαίνουμε τους στόχους μας».  

 

Υπάρχουν πράγματα που προσπαθείτε να βελτιώσετε στην ομάδα; 

«Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Τα χαλάμε λίγο στο να τελειώσουμε αυτό που ξεκινάμε. Αρχίζουμε πολύ καλά σε κάποια παιχνίδια και στο τέλος… χύνουμε την καρδάρα με το γάλα. Πιστεύουμε ότι αυτό θα αλλάξει στο δεύτερο γύρο και να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου. Νομίζω με τον τραυματισμό του Σπύρου (Μαγκουνή) που είναι κομβικός παράγοντας, μας λείπει η σωστή διαχείριση της κατάστασης στο τέλος του αγώνα, εκεί που χρειαζόμαστε ένα ριμπάουντ, κατοχή της μπάλας, ένα καλό σουτ. Θα προσπαθήσουμε στις προπονήσεις να διαμορφώσουμε ειδικές καταστάσεις και να τις προσομοιάσουμε στο παιχνίδι και με την επιστροφή του Σπύρου να περνάει με μεγαλύτερη ευκολία στους υπόλοιπους παίκτες αυτό που πρέπει να γίνεται».  

 

Επόμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην πατρίδα σου την Κρήτη. 

«Προσωπικά για μένα είναι πάντα κάτι ιδιαίτερο για μένα και το προσμένω κάθε χρόνο. Τις ιδιαιτερότητες του αγώνα τις δουλεύουμε στις προπονήσεις και στο βίντεο. Ότι κάνουμε σε κάθε αγώνα το ίδιο ακολουθούμε και για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Είχαμε αγωνιστεί μαζί την 1η αγωνιστική όπου ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, ο ΟΦΗ ήταν ακόμα σε πρώιμο στάδιο και είχαμε σχετικά εύκολο έργο τότε, όμως αυτό θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Όμως όταν πας για άνοδο πρέπει να περνάς από τέτοιες έδρες και να παίρνεις το ροζ φύλλο αγώνα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε».