Κουτουφάς: «Απαντάμε με την ενέργεια που βγάζουμε στο γήπεδο»

Έχοντας τετραετή παρουσία στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ με την ομάδα του Mansfield, ο Γεράσιμος Κουτουφάς επέστρεψε πέρσι στην Ελλάδα και πλέον συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στην προσπάθεια του Κορωπίου να επιστρέψει στη Β΄ Εθνική. 

Μετά το νικηφόρο ξεκίνημα για το Κορωπί, ο 24χρονος φόργουορντ μιλάει για τη συμμετοχή της ομάδας του στον 1ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής, τους στόχους και τις φιλοδοξίες του. 

«Κάθε νίκη και καλό… Το κακό είναι ότι ακόμα δεν έχουμε πλήρη εικόνα των αντιπάλων μας, καθώς βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής χρονιάς, κάτι που ισχύει για όλες τις ομάδες βέβαια. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το νικηφόρο ξεκίνημα. Ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι με την Ακράτα και θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο καλά προετοιμασμένοι γίνεται». 

Όσο για τους στόχους που έχει το Κορωπί… «Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Ο κόουτς κ. Δρακόπουλος έχει πει ότι η ομάδα μας δεν έχει ταβάνι. Είμαστε ένα νεανικό σύνολο που ποντάρει στη σκληρή δουλειά και στη διαρκή βελτίωση. Πιστεύω ότι ως ομάδα μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Φέτος το Κορωπί έχει τις δυνατότητες να κάνει πολλά». 

Για το τι έχει αλλάξει στη φετινή ομάδα… «Το Κορωπί ενισχύθηκε και όποιες αλλαγές έγιναν προς τη κατεύθυνση να γίνουμε πιο δυνατοί και ανταγωνιστικοί. Όλα εξαρτώνται από εμάς. Σίγουρα υπάρχουν ομάδες φαβορί, ομάδες με μεγαλύτερη εμπειρία, όμως εμείς θα απαντήσουμε με την ενέργεια που βγάζουμε μέσα στο γήπεδο και με τη διαρκή εξέλιξή μας». 

Σε ότι αφορά τις προσωπικές φιλοδοξίες… «Ως αρχηγός της ομάδας, ο κόουτς μου έχει δώσει την ελευθερία να εκφράζω τις απόψεις μου στους συμπαίκτες μου και μέσα από την εποικοδομητική συζήτηση να φτάνουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Μέσα από τη σκληρή δουλειά θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό μέσα στο γήπεδο, να βοηθάω την ομάδα μου προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί. Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται».