Σανδραμάνης: «Ξέρουμε ότι έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας»

Ο Χρυσόστομος Σανδραμάνης θεωρεί πως η Εθνική U19 έχει αδικήσει τον εαυτό της με την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ηρακλείου και για το λόγο αυτό η νίκη επί της Σενεγάλης χθες (102-97) μετά από δύο παρατάσεις είναι μια τονωτική ένεση στην ψυχολογία της ομάδας. 

«Για μας σημαίνει πολλά να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Πιστεύω πως η πορεία μας μέχρι τώρα δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές μας δυνατότητες. Κάναμε πολλά επιπόλαια λάθη και αδικήσαμε πάρα πολύ τους εαυτούς μας. Απέναντι στη Σενεγάλη παλέψαμε πάρα πολύ. Όπως μας είπε και ο κόουτς, μέχρι τώρα στη διοργάνωση δεν είχαμε καμία γρατζουνιά και μετά το ματς με τη Σενεγάλη είχαμε όλοι από δέκα. Παίξαμε και για τα παιδιά που έλειπαν. Κάποιοι αγωνίστηκαν πάνω από 40 λεπτά, αλλά θα το ξανακάνουμε αν χρειαστεί. Μετρά σίγουρα η νίκη που πήραμε για την ψυχολογία μας», τόνισε ο γκαρντ του Προμηθέα. 

Σχετικά με την κριτική που ασκήθηκε στην ομάδα του μετά την ήττα από τη Γαλλία στους «16» είπε: «Είμαστε μια καλή παρέα και το ότι έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας το λέμε από μόνοι μας, δεν χρειάζεται να μας το πει κανένας άλλος».

Ερωτηθείς αν το άγχος παίζοντας μπροστά στο ελληνικό κοινό βάρυνε τα πόδια των παικτών, απάντησε: «Σίγουρα όταν παίζεις στη χώρα σου και οι αγώνες προβάλλονται στην τηλεόραση υπάρχει ένα άγχος παραπάνω. Όμως δεν νομίζω κάποιο από τα παιδιά της ομάδας να ήθελε να βρισκόταν αλλού». 

Όσο για τις βλέψεις της ομάδας στο φινάλε του τουρνουά, είπε: «Ο στόχος μας από την αρχή του τουρνουά είναι να ευχαριστιόμαστε κάθε ματς, να παλεύουμε κάθε ματς και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στο τέλος της διοργάνωσης. Θέλουμε να κερδίσουμε τα δύο τελευταία παιχνίδια και να τερματίσουμε στην ένατη θέση».