Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Πανελλήνιο Νεανίδων: Παναθηναϊκός – Σύλλας Αιδηψού 70-40

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο 33ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων που φιλοξενήθηκε στην Ιστιαία, επικρατώντας στο τελευταίο αγώνα του Σύλλα Αιδηψού με 70-40. 

Οι πράσινες πήραν προβάδισμα στο σκορ με 12-2 (6΄46΄΄), ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο βρέθηκαν να προηγούνται με 26-15 (5΄10΄΄). Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού κάτω από το καλάθι δεν άφηνε περιθώρια στον Σύλλα για αντίδραση, με την ομάδα της Αθήνας να προηγείται με 46-24, 5΄05΄΄ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Το τελικό 70-40 αντικατοπτρίζει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.  

Δεκάλεπτα: 24-11, 34-21, 56-29, 70-40

Διαιτητές: Γιακείμη, Φραγκούλη 

Παναθηναϊκός (Καντζιλιέρης): Κοιλιά Π. 7(1), Πρίφτη, Μουρίκη 4, Πλώτα 2, Κουκή 4, Κοιλιά Ν. 3(1), Τριανταφύλλου 10, Μούτσα 12, Εζέτζα 15, Ζαρρή 9, Δαυλάκου 4, Μαυράκη.

Σύλλας Αιδηψού (Κουβαράς): Ρηγοπούλου 2, Καπόλου 3, Καπλανάι 6, Λούμη 1, Νίτσογλου 5(1), Τσαβόνι 7, Πατσούρα 4, Μαχαίρα 7(1), Σουλιάδη 5.

 

Δηλώσεις 

Καντζιλιέρης (προπονητής Παναθηναϊκού): να ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία τον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού. Για δεύτερη χρονιά ήταν όλα φανταστικά και όσον αφορά την οργάνωση των αγώνων και όσο αφορά το κομμάτι της διαμονής. Το επίπεδο των αγώνων θα μπορούσε να είναι λίγο πιο υψηλό. Υπήρχαν τρεις ομάδες που διεκδικούσαν τις τρεις πρώτες θέσεις και φάνηκε αυτό από την αρχή. Τα Χανιά είχαν θα μπορούσαν να είναι μέσα στα μετάλλια. Πιστεύω πως έγιναν ωραίοι αγώνες. Είδαμε και πάλι κορίτσια με πολύ ταλέντο οι οποίες στο μέλλον θα απασχολήσουν το γυναικείο μπάσκετ και τις εθνικές ομάδες γυναικών. Να ευχαριστήσω τα κορίτσια, τους συνεργάτες μου, τον κ. Στρατή και την κα Καλέτζου, τον κ. Κουτσονικόλα. Ήταν όλα φανταστικά. Παρά το τελικό αποτέλεσμα που μας αφήνει μια πικρία πιστεύω ότι ήταν δίκαιο και του χρόνου ελπίζω να είμαστε και πάλι στη διοργάνωση πιο δυνατοί και με μεγαλύτερη διάθεση.        

Κουβαράς (προπονητής Σύλλα Αιδηψού): Να ευχαριστήσω τον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού για την απίστευτη φιλοξενία και οργάνωση. Πάνω από όλα πρέπει να ευχαριστήσω τις αθλήτριές μου, τα κορίτσια μου. Με αυτές ταξίδεψα εδώ, αυτές μας έφεραν εδώ. Όλα τα συγχαρητήρια αξίζουν σε αυτές. Όπως τους λέω πρέπει να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά. Είμαστε ένα χωριό, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε μόνο με την προπόνηση, χωρίς να έχουμε το δικαίωμα επιλογής παιδιών, αυτά είναι τα παιδιά που έχουμε όλα κι όλα, τα εννιά που φέραμε εδώ, είναι ευλογημένες που είναι εδώ. Νομίζω ότι είδαμε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο. Αυτά τα κορίτσια είναι το μέλλον της εθνικής ομάδας και όλοι πρέπει να κάνουμε τα πάντα να βοηθήσουμε ως προπονητές τις νέες αθλήτριες να στελεχώσουν στο μέλλον την εθνική μας ομάδα για να είναι πιο δυνατή.      

 

Μπορείτε να δείτε τη στατιστική του αγώνα πατώντας εδώ

Φωτογραφίες από το παιχνίδι μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ