Βησσαρίου: «Δεν κοιτάζω πίσω»

Η Εθνική Παίδων νίκησε σήμερα, θα διεκδικήσει αύριο την πέμπτη θέση απέναντι στην Σερβία ή τη Λιθουανία και ο Τηλέμαχος Βησσαρίου, ένα βήμα πριν το τέλος αυτού του ταξιδιού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 αρνείται να κοιτάξει πίσω, να μιλήσει για τύχη ή για οτιδήποτε άλλο.

Έτσι κι αλλιώς λίγη ώρα μετά τη νίκη επί της Λετονίας η θετική διάθεση είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο.

«Αισθανόμαστε σίγουρα λίγο καλύτερα. Τη θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη, γιατί είναι διαφορετικό να παίξεις για 5η – 6η θέση, από το να πας για την όγδοη για παράδειγμα. Για εμάς είχε διαφορά».

Ίσως αυτή η μεγάλη θέληση είναι που στην αρχή τα πράγματα δεν πήγαν και ακριβώς όπως τα ήθελε η ελληνική ομάδα: «Η αλήθεια είναι πως δεν μπήκαμε και τόσο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και οι Λετονοί μπήκαν με ένα 7-0. Βρήκαμε τον εαυτό μας όσο κυλούσε το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο για μένα απλά δείξαμε πως θέλαμε παραπάνω τη νίκη. Αυτή είναι η αλήθεια».

Αύριο θα περιμένει ένας πιο δύσκολος αντίπαλος, όποιος από τους δύο κι αν είναι: «Και η Σερβία και η Λιθουανία είναι από τις καλύτερες ομάδες εδώ στο τουρνουά. Ήταν από τα φαβορί της διοργάνωσης γενικά. Θα δούμε τι θα γίνει…»

Η ελληνική ομάδα είχε να αντιμετωπίσει και την ατυχία του τραυματισμού του Αναστάση Κωστόπουλου, ο οποίος αγωνίστηκε σε κάτι λιγότερο από δύο παιχνίδια (τραυματίστηκε στον δεύτερο αγώνα με την Τουρκία), ενώ στο πρώτο χιαστί βρέθηκε απέναντι στο απόλυτο φαβορί, την Ισπανία: «Σίγουρα ήταν δυο στιγμές που έπαιξαν το ρόλο τους. Ο Τάσος ήταν μια μεγάλη απώλεια για εμάς, αλλά όσοι μείναμε στην ομάδα το παλέψαμε σε κάθε παιχνίδι. Όσο για την Ισπανία… Δεν κοιτάζω πίσω. Ως ομάδα προσπαθήσαμε, φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Δεν στηρίζομαι ούτε στην τύχη, ούτε θα κάτσω να πω «κοίτα, αν δεν είχει γίνει αυτό ή το άλλο». Έτσι ήρθαν τα πράγματα, κάναμε την προσπάθειά μας με την Ισπανία, δεν τα καταφέραμε, προχωράμε».

Όλο αυτό ήταν ένα… crash test για τους νεαρούς διεθνείς, που διαπίστωσαν και μόνοι τους τι συμβαίνει… εκεί έξω: «Σίγουρα είναι μεγάλο μάθημα. Να βγαίνεις και να παίζεις εκτός Ελλάδας, να αντιμετωπίζεις πιο ψηλά και δυνατά κορμιά, άλλους τρόπους παιχνιδιού. Παίρνεις πράγματα από όλα αυτά και θα ήταν καλό να εκμεταλλετούμε ότι μάθαμε και επιστρέφοντας στην Ελλάδα. Υγεία να έχουμε όλοι και προχωράμε».