Φίλλιος: «Θα τους κοιτάξουμε στα μάτια»

Με μια θέση στους προημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική Παίδων αισθάνεται λιγότερο αγχωμένη. Μοιάζει όμως το ίδιο ίσως και περισσότερο αποφασισμένη να προσπαθήσει να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Ο Γιώργος Φίλλιος το δηλώνει, γνωρίζοντας πολύ καλά όπως, πως απέναντί της η ελληνική ομάδα θα βρει το φαβορί. Κλειδί για την παρουσία η νίκη επί της Εσθονίας.

«Ξεκινήσαμε στην αρχή λίγο δυναμικά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πολύ καλύτερα. Μιλήσαμε στην ανάπαυλα στα αποδυτήρια, είπαμε πως πρέπει να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια, το κάναμε βγαίνοντας στο παρκέ, παίξαμε καλύτερα στην άμυνα και πήραμε τη νίκη που θέλαμε, παρά το ότι στο πρώτο μισό ειδικά ήμασταν και πάλι άστοχοι».

Η Ισπανία δεν έχει σχέση ως ομάδα με την Εσθονία σε κάθε επίπεδο, αφού έχει και ψηλότερα κορμιά, είναι αθλητική και έχει το δικό της αγωνιστικό στυλ: «Όπως λένε όλοι δεν έχουμε τα πολύ ψηλά κορμιά, αλλά θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με σκληρή άμυνα και να τρέξουμε. Αλλά εντάξει… Θα τους κοιτάξουμε στα μάτια όπως λέει και ο κόουτς. Είναι το φαβορί η Ισπανία, ο στόχος τους είναι να πάνε ψηλά. Αλλά κι εμείς έχουμε βάλει έναν στόχο και αν μη τι άλλο θα προσπαθήσουμε να τον πετύχουμε. Κι εγώ και όλοι οι συμπαίκτες μου».

Με έναν να απουσιάζει αλλά να δίνει το «παρών» έτσι κι αλλιώς: «Είχαμε μιλήσει πριν από τον αγώνα με την Εσθονία με τα παιδιά και με τον Αναστάση (Κωστόπουλο). Είπαμε πως θα παίξουμε και γι’ αυτόν. Γι’ αυτό βάλαμε τα μπλουζάκια, είπαμε το όνομά του στο τέλος. Τα πάντα για τον Τάσο. Τα είπαμε και στο τέλος του αγώνα. Κάναμε διατάσεις με… βιντεοκλήση μαζί του για να μιλάμε, να μας βλέπει…».