Φιλίππου: «Ηρεμήσαμε λίγο»

Η Εθνική Παίδων βρίσκεται στους οχτώ και οι φωνές των νεαρών διεθνών ακούγονται ήδη … απαλλαγμένες από το άγχος. Ο Αντώνης Φιλίππου δεν αποτελεί εξαίρεση. «Ηρεμήσαμε λίγο», παραδέχεται, γνωρίζοντας πως αυτό το… ψυχοφθόρο γκρουπ για τις θέσεις 9-16 δεν θα απασχολήσει την ελληνική ομάδα.

«Τα καταφέραμε, γιατί δώσαμε ρυθμό στο παιχνίδι. Τα καταφέραμε επιτέλους να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό. Στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά, μπήκαν και τα σουτ και αυτό μας βοήθησε ακόμη περισσότερο. Ήταν λίγο λύτρωση αυτή η νίκη, γιατί υπήρχε άγχος».

Στη.. γωνία περιμένει η Ισπανία, η οποία φαντάζει «ισοπεδωτική». Ο Φιλίππου όμως προτιμά να εστιάσει στην δική του ομάδα: «Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αντίπαλος. Κοιτάμε στα μάτια τον οποιονδήποτε και προσπαθούμε για το καλύτερο. Και συνεχίζουμε. Ξέρουμε πως είναι πιο ψηλοί, πως έχουν δυνατά κορμιά, αλλά οι περισσότεροι αντίπαλοί μας είχαν αυτό το πλεονέκτημα. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να προσπαθούμε».

Η Ελλάδα θα πατήσει παρκέ όντας στα προημιτελικά, με κίνητρο μια θέση στα ημιτελικά και ένα έξτρα κίνητρο: «Θέλουμε να προχωρήσουμε για τον Τάσο (Κωστόπουλο). Του αφιερώσαμε τη νίκη γιατί του το χρωστούσαμε από τον αγώνα με την Τουρκία. Όλα από την αρχή ήταν για τον Τάσο».