Μίσσας: «Σε έναν τελικό πρέπει να δίνεις μάχη σε κάθε φάση»

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για έναν ακόμη τελικό. Αύριο (25/3, 18.30) θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ για τον τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών στο δικό του «σπίτι» στο Κ. Γ. «Μάκης Λιούγκας» στην Γλυφάδα.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Κώστας Μίσσας, αναφέρθηκε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, κάνοντας την αρχή από τα τεχνικά σημεία στα οποία θα πρέπει η δική του ομάδα να δώσει προσοχή.

«O ΠΑΟΚ θεωρώ πως είναι μια καλή ομάδα, έχοντας αρκετή δύναμη στην φροντ λάιν. Προσπαθεί από την πλευρά της επιθετικής της τακτικής, είτε να χρησιμοποιήσει την Μάλαρντ ή την Λιούις ανάλογα είτε στο χάι ποστ, είτε στο λόου ποστ. Ψάχνει να βρει καλά σουτ, από διάφορα σκριν, της Αλμπάνεζ και έχει κι ένα άλλο κομμάτι σε σχέση με τα pnr. Από την πλευρά της δικής μας αμυντικής τακτικής αυτά είναι τα στοιχεία που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε».

Και συνέχισε… μεταφέροντας τις παρατηρήσεις τους στην άλλη πλευρά του παρκέ: «Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά την επίθεση, επειδή είναι και μια ομάδα, η οποία στη δική της άμυνα μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορες μορφές ζώνης και να το γυρνάει σε μαν του μαν ή να παίζει μαν του μαν με αλλαγές κ.λ.π., χρειαζόμαστε μια ιδιαίτερη συγκέντρωση σε ότι αφορά το επιθετικό μας κομμάτι και στοιχείο, να παίζουμε εκεί που έχουμε πλεονέκτημα και να παίζουμε πάντα στη λογική του πλεονεκτήματός μας».

Χρόνια προπονητής, αλλά έχοντας και την εμπειρία του παίκτη, ο Μίσσας αναγνωρίζει πως πέρα από τα τεχνικά σημαντικό ρόλο θα παίξει και ένα άλλο κομμάτι στην προσπάθεια της κατάκτησης του τίτλου: «Σίγουρα αυτά είναι τα σημαντικά και τα βασικά στοιχεία από πλευράς αγωνιστικού κομματιού. Από εκεί και πέρα υπάρχει και το ψυχολογικό και πνευματικό κομμάτι, που είναι πολύ σημαντικό και πάντα σε έναν τελικό πρέπει να είσαι 100% έτοιμος και θεωρώ θα είμαστε. Και πάνω από όλα θα πρέπει να το θέλεις πάρα πολύ και να δίνεις μάχη για κάθε φάση».