Τελικός Κυπέλλου Ανδρών: Η συνέντευξη Τύπου

Ντράγκαν Σάκοτα: «Συγχαρητήρια στα παιδιά. Το άξιζαν. Έπαιξαν ωραίο μπάσκετ, ήταν ένας ωραίος τελικός. Συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου και τη διοίκηση που κάνει χρόνια προσπάθεια για να ανέβει η ομάδα εδώ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Ξέραμε ότι αντιμετωπίζαμε μια από τις καλύτερες ομάδες κι άμυνες στην Ευρώπη. Δέχονται 70 πόντους ανά αγώνα στην Ευρωλίγκα και βάλαμε 88. Είμαστε περήφανοι. Ήμασταν αρκετά μέσα στο παιχνίδι μειώνοντας τα λάθη κι όταν δεν βγήκαν κάποια σουτ και δεχτήκαμε κάποια καλάθια δεν πτοηθήκαμε. Ο κόσμος μας χάρηκε πολύ. Ήθελε ένα Κύπελλο, το φέραμε, αλλά συνεχίζουμε, έχουμε προσπάθεια ακόμη. Ελπίζουμε να τους δώσουμε κι άλλες χαρές». 

-το πού αφιερώνει τον τίτλο: «Η ΑΕΚ είναι μία οικογένεια, βλέπουμε πολλούς ανθρώπους από το 1968 στο γήπεδο, ακόμη και στο σπίτι μου. Η νίκη ανήκει σε πολλούς ανθρώπους, πρώτο από όλο τον Μάκη Αγγελόπουλο. Αλλά και στον φίλο μου τον συγχωρεμένο τον Νίκο Δημητρίου που τον σκεφτόμαστε. Σε πολύ κόσμο ανήκει κομμάτι αυτής της νίκης». 

-το κλίμα στον τελικό: «Μην περιμένετε να σας πω. Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν μπορεί να διοργανώσει Final 8 ή Final 4. Βλέπαμε χθες στην Ισπανία γεμάτο γήπεδο και ωραίο μπάσκετ. Ίσως τα μέτρα που λήφθηκαν  φέτος να ήταν αυτό που χρειαζόταν, αλλά δεν θέλω να μπαίνω σε μια τέτοια κουβέντα». 

-το πώς νιώθει που έφερε πρωτάθλημα και Κύπελλο στην ΑΕΚ: «Λείπει ένα ευρωπαϊκό τώρα (γέλια). Ένας προπονητής δεν χορταίνει με τα Κύπελλα. Εγώ δεν νιώθω ότι κάτι μου λείπει. Πίστευα μόνος μου ότι είναι η στιγμή μας, όπως και το 2002 στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ. Δεν ξέραμε πώς θα αρχίσει το παιχνίδι, γιατί προερχόμασταν από κάποια παιχνίδια όχι υψηλού επιπέδου, αλλά προσαρμοστήκαμε γρήγορα και δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό να πάρει μπροστά. Αυτοπεποίθηση είχαμε, αντέξαμε και κάναμε λίγα λάθη. Άξια πήραμε το Κύπελλο. Ένας τίτλος έρχεται στη μέση της χρονιάς, αλλά δεν θέλω τα παιδιά να πιστέψουν ότι τελείωσε η σεζόν, γιατί έχουμε δρόμο μπροστά μας». 

-την επιλογή να μείνει η ΑΕΚ στην Κρήτη από τη Δευτέρα: «Όταν κερδίζεις έχεις δίκιο σε όλα. Δεν ήταν εύκολο να μείνουμε τόσες μέρες στην Κρήτη. Δεν βοήθησε και ο καιρός, γιατί μέναμε όλη μέρα στο ξενοδοχείο. Φοβήθηκα μήπως αυτό μας κοιμίσει, αλλά μας βγήκε καλά». 

Ντελρόι Τζέιμς: «Κερδίσαμε! Όλοι έπαιξαν δυνατά για 40 λεπτά, κάναμε ό,τι μας είπε ο προπονητής. Παλέψαμε, δεν κατεβάσαμε το κεφάλι και συνεχίσαμε έτσι μέχρι το τέλος. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος για τον κόσμο μας, το κλαμπ και φυσικά τον πρόεδρο. Το μπλουζάκι μας λέει ‘βασίλισσα ξανά’ και χαιρόμαστε πολύ. Κάναμε κάτι που θα το γράψει ιστορία και δεν θα μας το στερήσει ποτέ κανείς. Πετύχαμε κάτι ξεχωριστό. Ήταν λίγο περίεργο που δεν υπήρχαν οπαδοί, αλλά φώναζαν και νιώθαμε λίγο σαν εκτός έδρας γιατί φώναζαν περισσότερο υπέρ του Ολυμπιακού. Όμως ξέραμε πως έπρεπε εμείς να κερδίσουμε. Είδαμε μαζί το 1968 και αυτό που κατάλαβα είναι πόσο κόσμο έχει η ΑΕΚ. Και στον κινηματογράφο που πήγαμε εδώ στο Ηράκλειο είχαμε κόσμο μαζί μας. Θα ήταν σίγουρα καλύτερο να πάρουμε τον τίτλο μπροστά στο κοινό μας». 

Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Έπαιξε καλύτερα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ήταν σημαντικό να τους περιορίσουμε με την άμυνά μας, αλλά όταν δέχεσαι 88 πόντους δεν είναι εύκολο να κερδίσεις. Είχαμε μέχρι το τέλος πιθανότητες να κερδίσουμε, αλλά κάποιες βεβιασμένες ενέργειες, κάποιες φάσεις έπρεπε να τις τελειώσουμε καλύτερα και δεν μας έδωσαν τη δυνατότητα να πάρουμε ένα προβάδισμα για να το κρατήσουμε. Δεν ήμασταν σταθερά καλοί. Ήταν μια όμορφη ατμόσφαιρα στο γήπεδο, εύχομαι αυτά τα παιδιά που είδαν τον τελικό να είναι οι μελλοντικοί φίλαθλοι του μπάσκετ».