Σιδηροηλίας – Σταυρακούκας: «Είμαστε εδώ για την πρώτη θέση»

Η Εθνική Παίδων πέτυχε ήδη το στόχο της. Μία αγωνιστική πριν το φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, σφράγισε την επιστροφή της στην κατηγορία των… μεγάλων.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον τελικό και αύριο θα διεκδικήσει την πρώτη θέση στη διοργάνωση. Κάτι που δεν αφήνει καθόλου αδιάφορο ούτε τον Γιάννη Σιδηροηλία, ούτε τον Βασίλη Σταυρακούκα. Θα φτάσουμε όμως και ως εκεί.

-Τι ήταν αυτό που σας έκανε να μπείτε τόσο αποφασιμένοι στο γήπεδο; Είχατε πει κάτι μεταξύ σας, κάτι που σας είπε ο κόουτς;

Γιάννης Σιδηροηλίας: «Από την αρχή της προετοιμασίας όλα τα παιδιά και οι κόουτς δώσαμε μια υπόσχεση στον εαυτό μας, η οποία ήταν να πάμε την Ελλάδα εκεί που της αξίζει, δηλαδή στην κορυφή, η οποία είναι η Ά κατηγορία. Αυτός ήταν ο λόγος.»

Βασίλης Σταυρακούκας: «Σε κάθε αγώνα μπαίνουμε στο γήπεδο ακολοθώντας το πλάνο του τεχνικού επιτελείου. Σήμερα ξέραμε πως ήταν ίσως ο σημαντικότερος αγώνας που θα δώσουμε στο τουρνουά και γι’ αυτό μπήκαμε από την αρχή με απόλυτη συγκέντρωση και πάθος. Η ομλία του προπονητή μας στα αποδυτήρια μας έδωσε έξτρα κίνητρο για να δώσουμε όλοι το 100%.»

-Τι ήταν αυτό που έφταιξε και πλησίασαν οι Βρετανοί; Και τι ειπώθηκε στο τάιμ άουτ, ώστε να επιστρέψετε και να φτάσετε και πάλι σε μια μεγαλη διαφορά;

Γ.Σ.: «Στο ξεκίνημα του αγώνα καταφέραμε και χτίσαμε μια μεγάλη διαφορά, την οποία συντηρήσαμε ως το τέλος του ημιχρόνου. Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου χαλαρώσαμε στην άμυνα και ήταν αυτό που επέτρεψε στον αντίπαλο να ξαναμπεί στο παιχνίδι.»

Β.Σ.: «Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο απαθείς, χάσαμε την συγκέντρωσή μας και δώσαμε την ευκαιρία στην Μεγάλη Βρετανία να πλησιάσει. Στο τάιμ άουτ ο κόουτς μας επανέφερε στο αγωνιστικό μας πλάνο. Καταλάβαμε ότι πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα και έτσι έγινε. Μπήκαμε πιο σκληροί, κερδίσαμε όλες τις μάχες και πήραμε τη νίκη».

-Πόσο βάρος έφυγε από τους ώμους σας, όλης της ομάδας, με αυτή τη νίκη;

Γ.Σ.: «Σίγουρα υπάρχει μια ανακούφιση που καταφέραμε και ανεβάσαμε την ομάδα στην Α’ κατηγορία, αλλά δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε, γιατί ο επόμενος στόχος μας είναι να κατακτήσουμε την πρώτη θέση.»

Β.Σ.: «Έφυγε σαφώς αρκετό άγχος από τους ώμους όλων, αφού εξασφαλίσαμε την άνοδο, αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η αποστολή μας. Έχουμε ακόμη έναν αγώνα, τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε όπως και τον σημερινό.»

– Νιώθατε -ας πούμε- υποχρέωση να ξαναφέρετε την Ελλάδα στην Α’ Κατηγορία;

Γ.Σ.: «Ναι… Ήταν υποχρέωσή μας να ανεβάσουμε την ομάδα στην Α’ κατηγορία, γιατί η Ελλάδα πρέπει να παίζει στο κορυφαίο επίπεδο.»

Β.Σ.: «Το νιώθαμε –δεν ξέρω αν είναι και η σωστή λέξη- υποτιμητικό για την Ελλάδα να αγωνίζεται στην Β’ κατηγορία. Από την αρχή της προετοιμασίας, δουλεύαμε με στόχο να επαναφέρουμε εκεί που της αξίζει να είναι.»

-Τι είναι αυτό που νιώθετε πως κερδίσατε αυτό το καλοκαίρι, χάνοντας τις διακοπές ίσως που κάποιοι συμμαθητές σας απολαμβάνουν;

Γ.Σ.: «Αυτό που νιώθουμε είναι περηφάνια, γιατί προσφέραμε κάτι στην χώρα μας, αλλά και στην επόμενη γενιά που θα έχει την τύχη να αγωνιστεί στην Α’ Κατηγορία. Αυτό το συναίσθημα δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο.»

Β.Σ.: «Το να αγωνίζεσαι για την πατρίδα σου, είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε έναν αθλητη. Για εμάς είναι χαρά να βρισκόμαστε εδώ τα καλοκαίρια μας, στην Εθνική Ομάδα. Ειδικά αν πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει από την αρχή, τα συναισθήματα δεν θα συγκρίνονται με κανενός είδους διακοπές!»

-Ολοκληρώθηκε η αποστολή σας, νιώθετε πιο… χαλαροί, ή βλέπετε ήδη το αυριανό παιχνίδι; Τι θα σημαίνει για εσάς αν εκτός από την άνοδο, φέρετε μαζί σας και την πρώτη θέση;

Γ.Σ.: «Δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσηςμ γιατί ο λόγος που ήρθαμε εδώ δεν ήταν μόνο η άνοδος, αλλά και να καταφέρουμε να βρεθούμε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.»

Β.Σ.: «Όλοι σκεφτόμαστε ήδη τον αυριανό αγώνα, αφού δεν ήρθαμε στο τουρνουά με στόχο μόνο την άνοδο, αλλά και για την πρώτη θέση. Θα μπούμε με το ίδιο πάθος και ενέργεια στον αυριανό αγώνα και θα δώσουμε όπως πάντα όλοι το 10