Λαναράς: «Το 5-0 μας δίνει ψυχολογία»

Ρεπό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16, σημαίνει προπόνηση και προετοιμασία.

Αυτό θα κάνει σήμερα η Εθνική Παίδων στη Σόφια, καθώς αύριο θα δώσει τον πρώτο χιαστί αγώνα της στη διοργάνωση, απέναντι στην Ουκρανία. Ο Ραφαήλ Λαναράς κρατά μόνο ένα στοιχείο από το μέχρι τώρα 5-0 και βλέπει μπροστά.

«Το μόνο θετικό του 5-0 είναι ότι μας έχει δώσει ψυχολογία για την δύσκολη συνέχεια, καθώς από εδώ και πέρα δεν θα μας βοηθήσει σε κάτι», τονίζει, για να συνεχίσει: «Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε ότι κάναμε μέχρι τώρα: Να μπούμε και σε αυτά τα παιχνίδια δυνατά και συγκεντρωμένα».

Η Ουκρανία έχει δείξει κάποια καλά στοιχεία και οι παίκτες θα μάθουν περισσότερα σήμερα από το τεχνικό επιτελείο: «Θα ακολουθήσουμε το πλάνο του κόουτς όπως πάντα και πιστεύω πως θα πετύχουμε και αυτή τη φορά. Αισθανόμαστε πως ήρθε η στιγμή να αποδείξουμε το πόσο πολύ έχουμε δουλέψει. Έχουμε ακολουθήσει τις οδηγίες του τεχνικού επιτελείου, έχουμε βγάλει πάθος στην α’ Φάση, αλλά πιστεύω πως έχουμε ακόμη περιθώρια βελτίωσης».

Για τον Λαναρά, όπως και για όλους τους συμπαίκτες του, είναι σημαντικό πως είναι ομάδα: «Έχουμε ποιότητα, υπάρχουν ταλαντούχοι παίκτες, αλλά το πιο βασικό ίσως έιναι πως παίζουμε «ενωμένα», ο ένας για τον άλλον και μπορεί να έχουμε διαφορετικούς πρωταγωνιστές».