Σλούκας: «Ο κόσμος αγκαλιάζει την Εθνική Ομάδα»

Ο Κώστας Σλούκας είναι και πάλι στο “οπλοστάσιο” της Εθνικής Ανδρών, μετά από ένα καλοκαίρι αναγκαστικής αποχής και με το τέλος του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας της ομάδας στο Καρπενήσι, εκφράζει τα πρώτα του συμπεράσματα.

“Είναι φανερό σε όλους ότι η ομάδα έχει πολύ καλό υλικό και ένα έμπειρο τεχνικό τιμ. Δουλέψαμε με όρεξη, δουλέψαμε καλά, κάναμε σωστή αρχή σε μια ομάδα η οποία πάντα έχει μεγάλες προσδοκίες. Τελειώσαμε ένα στάδιο με επιτυχία και σταδιακά θα μπούμε στη διαδικασία των αγώνων προετοιμασίας, στα οποία σίγουρα δεν θα είμαστε έτοιμοι στα πρώτα, αλλά σιγά – σιγά θα βρούμε τον ρυθμό μας μέσα από αυτά”.

 – Οι συγκυρίες που ανάγκασαν αρκετούς από εσάς να απουσιάσετε πέρυσι δεν υπάρχουν και φέτος ο κόουτς έχει στην διάθεσή του όσους παίκτες κάλεσε.

“Εγώ είχα έναν τραυματισμό πέρυσι και δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ στην κλήση της Εθνικής, της ομάδας που είναι κάτι πολύ μεγάλο και που προσφέρει πολύ μεγάλη χαρά και τιμή όταν συμμετέχεις σε αυτή. Όπως είπα και πριν, το υλικό που υπάρχει είναι πολύ καλό, πολλοί καλοί παίκτες και μεγάλη ποικιλία, δυνατότητα εναλλαγών. Από μόνο του βέβαια αυτό δεν λέει κάτι, αφού και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε υλικό, αλλά δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε μια διάκριση που επιθυμούμε όλοι. Παίζουν πολλά πράγματα τον ρόλο τους, μακάρι φέτος η κατάληξη να είναι καλύτερη”.

– Τα αποκαλυπτήρια της Εθνικής θα γίνουν στην Πάτρα και λογικά ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία, όπως συμβαίνει πάντα στις εμφανίσεις της ομάδας.

“Αυτό είναι ένα γεγονός, το βλέπουμε πάντα ότι ο κόσμος αγκαλιάζει την Εθνική, την αγαπάει, την ωθεί και δίνει ένα έξτρα κίνητρο σε όλους μας, η παρουσία του στο γήπεδο μας βοηθάει να παίξουμε καλύτερα. Είμαστε βέβαιοι για την υποδοχή που θα υπάρξει, αν και ξέρουμε ότι εμείς πρέπει να κάνουμε το ίδιο καλά τη δουλειά μας είτε μπροστά στο κοινό μας είτε μακριά από αυτό, αφού κακά τα ψέματα, οι στόχοι της Εθνικής είναι αρκετά υψηλοί”.

– Αγωνιστικά τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτή την ομάδα για να διεκδικήσει τους στόχους αυτούς;

“Σε ό,τι αφορά το Ευρωμπάσκετ, θα πρέπει να διεκδικήσουμε μια πολύ καλή θέση στον όμιλο και μετά εννοείται να περάσουμε το πρώτο χιαστί για λόγους ουσίας αλλά και ψυχολογίας. Σε ό,τι αφορά το τι μπορούμε να δείξουμε στο παρκέ, νομίζω ότι υπάρχει το υλικό και η δυνατότητα να παίξουμε και γρήγορο και αποτελεσματικό μπάσκετ, υπάρχουν παίκτες με μεγάλες εμπειρίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπάρχουν και πολύ αθλητικοί παίκτες και δουλεύουμε για να δημιουργήσουμε το ιδανικό μίγμα”.