Στην καλύτερη πεντάδα του Ευρωμπάσκετ η Μάλτση

Στην καλύτερη πεντάδα του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας ψηφίστηκε η Εβίνα Μάλτση. Η αρχηγός της Εθνικής έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στη διοργάνωση και ήρθε έτσι η ανταμοιβή.

Η Μάλτση ολοκλήρωσε το Ευρωμπάσκετ με 16.6 πόντους, 4.1 ασίστ και 6.6 ριμπάουντ ανά αγώνα. Μάλιστα η ελληνική αποστολή επέστρεψε γι’αυτό το λόγο στο γήπεδο με την αρχηγό να γνωρίζει την αποθέωση.

Μιλώντας μετά την βράβευση τόνισε: «Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους προπονητές και στις συμπαίκτριές μου γιατί αυτό είναι δικό τους. Δεν αναδεικνύεσαι μόνος σου μέσα σε μια ομάδα. Χαίρομαι γι’ αυτό και μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω. Τις προηγούμενες ημέρες είχα υποψιαστεί ότι ίσως να ήμουν στην καλύτερη πεντάδα, αλλά μετά τη σημερινή εμφάνιση δεν το περίμενα. Θα σταματήσω το μπάσκετ όταν με εγκαταλείψει το σώμα μου. Μέχρι τότε θα είμαι στα γήπεδα, θα παίζω και θα υπηρετώ και την Εθνική Ομάδα».

Στην καλύτερη πεντάδα ψηφίστηκαν ακόμα η Ισπανίδα Αλμπα Τόρενς που αναδείχθηκε και MVP, η Ζανταλασάνι (Ιταλία), η Μέζεμαν (Βέλγιο) και η Μιγιέμ (Γαλλία).

e-magazine.basket.gr