Σταμάτη: Η Εθνική είναι η ομάδα της καρδιάς μας

Η Εθνική Γυναικών έκανε το 3/3 στο Διεθνές Τουρνουά της Πάτρας, αλλά τα αποτελέσματα είναι ίσως αυτά που κρατάει στο μυαλό της λιγότερο.

Οι σημειώσεις είναι πολλές για το τεχνικό επιτελείο, ενώ και οι διεθνείς έχουν κρατήσει τα δικά τους συν και πλην η καθεμία από αυτό το τριήμερο.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Κεραμιδάς, στάθηκε σε αυτό ακριβώς το σημείο: «Τελείωσε το τουρνουά της Πάτρας, κάναμε τρεις νίκες, όμως το μόνο που έχω να κρατήσω είναι πως σε μια κακή μέρα, όπως σήμερα, «γυρίσαμε» το παιχνίδι και νικήσαμε. Όπως είπα, το αποτέλεσμα μετράει μόνο στις επίσημες υποχρεώσεις. Δεν έχει ουσιαστικό νόημα. Εγώ εκείνο που προσπαθώ να πω στις παίκτρες είναι πως πρέπει να είμαστε συνέχεια μαζεμένοι και με σκυμένο κεφάλι. Κάναμε τρεις καλές εμφανίσεις και μία στην Ιταλία και σε κάθε αγώνα δείχνουμε πως βελτιωνόμαστε».

Η Εβίνα Σταμάτη ήρθε από τον πάγκο για να δώσει σημαντικές λύσεις και να «ξεκολλήσει» την ομάδα σε κάποια στιγμή που έδειχνε να κολλάει επιθετικά: «Σε αυτά τα τουρνουά δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα. Δώσαμε τρία σημαντικά παιχνίδια, δυνατά, συνεχόμενα. Νομίζω πως είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Δείξαμε ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και αυτό γιατί σε σύγκριση με τα φιλικά στη Σλοβακία και την Ιταλία, η ομάδα έδειξε πως έχει συνοχή και έδειξε πως μπορεί να τα καταφέρει και σε μια κακή μέρα όπως σήμερα. Αλλάζει και κερδίζει. Τώρα θα ξεκουραστούμε λίγο και σε δύο μέρες από σήμερα θα είμαστε σε ρυθμό Ευρωπαϊκού. Και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι γι’ αυτό. Η ομάδα ξεκίνησε με μία αμφιβολία από πολύ κόσμο, αλλά δείχνει ότι μέρα με τη μέρα γίνεται καλύτερη και πραγματικά είμαι πολύ περήφανη που βρίσκομαι εδώ και είμαι μέλος της».

Όσο για το δικό της ρόλο και την παρουσία της ερχόμενη από τον πάγκο; «Παίζουμε για το εθνόσημο. Είναι η ομάδα της καρδιάς όπως λέει και η αρχηγός, Εβίνα Μάλτση. Είναι ψαρά όλων να βρισκόμαστε εδώ και το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να δίνεις την ψυχή σου γι’ αυτή την ομάδα.»