Δ. Τάταρης: «Δεν είχαμε την απαιτούμενη υπομονή»

Η Εθνική Εφήβων ουσιαστικά έχασε στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης με τη Φινλανδία την πρόκριση στους προημιτελικούς.

Ο Διονύσης Τάταρης, λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα, γυρίζει πίσω, εστιάζει στα λάθη. Είναι φανερό όμως από την άλλη πως ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ έχει στρέψει ήδη το βλέμμα του στη συνέχεια και στον αγώνα με τη Σουηδία που μπορεί να σφραγίσει την παραμονή στην Α’ Κατηγορία.

«Το σημερινό παιχνίδι ήταν μία ευκαιρία για εμάς, για να πάρουμε τη νίκη με τη διαφορά που θέλαμε και να περάσουμε στους οχτώ. Δεν τα καταφέραμε… Το λάθος μας στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πως δεν ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι. Κάπου χαλαρώσαμε στην άμυνα κι έτσι δεχθηκαμε κάποια καλάθια με τα οποία ή Φινλανδία μείωσε. Από την άλλη χάσαμε ριμπάουντ και στην επίθεση δεν είχαμε την απαιτούμενη υπομονή. Ήμασταν βιαστικοί, χάσαμε και κάποια σουτ που ήταν ελεύθερα. Θα μπορούσαν δύο από αυτά τα ελεύθερα να μπουν και να ξαναπάρουμε τη διαφορά. Δεν μπήκαν όμως, φτάσαμε στο +2 και μείναμε έξω από την οχτάδα. Όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, θα πρέπει να συγκεντρωθούμε για τον παιχνίδι με τη Σουηδία, διότι είναι πολυ σημαντική μια νίκη για εμάς!!! Είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα, όσο τετριμμένο κι αν ακούγεται αυτό, και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε!!!»