Νέων Ανδρών: Πρεμιέρα στις 13/6 με στόχο την άνοδο

Η επόμενη γενιά του ελληνικού μπάσκετ θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι στα παρκέ της Χαλκίδας. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών Β’ Κατηγορίας (15-24/7) θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και το πρώτο βήμα στην πορεία ως την επιστροφή στην κατηγορία των μεγάλων που είναι ο στόχος, θα γίνει στις 13 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ.

Η Εθνική Νέων Ανδρών θα συγκεντρωθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στην Αθήνα θα δώσει και τους πρώτους φιλικούς αγώνες. Αντίπαλος θα είναι η Ουκρανία, την οποία θα αντιμετωπίσει στις 23, 24 και 25 Ιουνίου. Ο αγώνας της 23ης Ιουνίου θα διεξαχθεί στην κεντρική αρένα στις 15.45, πρίν από την αναμέτρηση της Εθνικής Ανδρών με την αντίστοιχη της Τουρκίας.

Η αποστολή θα ταξιδέψει για τη Χαλκίδα στις 7 Ιουλίου, όπου πριν το τζάμπολ της διοργάνωσης, θα δώσει τρεις φιλικούς αγώνες: Με την Εθνική Εφήβων και τις Εθνικές Ομάδες Νέων Ανδρών της Πορτογαλίας και της Μεγάλης Βρετανίας (10-12/7). Η Ελλάδα στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στις 15 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει την Ιρλανδία στο ΚΓ «Τάσος Καμπούρης».